Barcelona öser in mål - men inte pengar.
1 av 2
Barcelona öser in mål - men inte pengar. - Foto: Angel Fernandez/AP/SCANPIX
Klubben förlorade nästan 730 miljoner kronor.
2 av 2
Klubben förlorade nästan 730 miljoner kronor. - Foto: ANDRES KUDACKI/AP/SCANPIX

Barcelona blöder ekonomiskt

De är utan tvekan världens bästa klubb i dag - sportsligt. Men ekonomiskt är det andra toner. Enligt vicepresidenten Javier Faus back med hela 730 miljoner kronor.– Den förra styrelsen har fuskat, säger vicepresidenten Javier Faus, som sågar den förre presidenten Joan Laporta och hans stab.


BARCELONA. Barcelona är kanske en av världens bästa fotbollsklubbar i dag. Gänget från Katalonien har vunnit allt som de har kunnat vinna de senaste säsongerna och har fått resten av världen att avundas deras fantastiska spel.

Men trots de sportsliga framgångarna blöder Barça kraftigt. Det avslöjar den nye vicepresidenten, Javier Faus. Enligt den förra styrelsens, med den dåvarande presidenten Joan Laporta i spetsen, beräkningar hade de gått back med nästan 105 miljoner kronor. Men nya rapporter visar att beräkningarna var felaktiga och att de i stället hade gått back med nästan 730 miljoner kronor.

– Siffrorna som den förra styrelsen visade upp reflekterar inte den verkliga bilden. De har fuskat, säger Faus, och fortsätter:

– Det finns ett strukturellt problem. De senaste säsongernas sportsliga framgångar har inte reflekterat de ekonomiska. Den nya styrelsens mål är att de ekonomiska framgångarna ska gå hand i hand med de sportsliga.

Lån för att betala spelarna

Klubben tvingades nyligen ta ett lån på 1,46 miljarder kronor för att bland annat kunna betala spelarnas löner. Dessutom fick Pep Guardiolas handplockade mittback, Dmitro Tjyhrynskij, säljas hastigt för att få in mer pengar.

Men trots det har ändå klubben värvat anfallaren David Villa för 378 miljoner kronor och är redo att betala minst lika mycket för Cesc Fabregas.

/
/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!