Cesc Fabregas och hans nuvarande tränare, Arsene Wenger.
1 av 2
Cesc Fabregas och hans nuvarande tränare, Arsene Wenger. - Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
Cesc tillhör Barcelona - men han har fortfarande inte bestämt sig om han stannar i Arsenal eller om han lämnar.
2 av 2
Cesc tillhör Barcelona - men han har fortfarande inte bestämt sig om han stannar i Arsenal eller om han lämnar. - Foto: Daniel Ochoa de Olza/AP/SCANPIX

Cesc: "Jag tillhör Barça"

Cesc Fabregas har fortfarande inte bestämt sig om han ska stanna i Arsenal eller om han ska lämna för Barcelona. Men att han håller på den katalanska toppklubben råder det inget tvivel om.– Jag har känt för färgerna sedan jag var liten, säger den 23-årige mittfältaren.


BARCELONA. Såpan verkar aldrig vilja ta slut. Samtidigt som Barcelona inte ger upp sin "förlorade son" vägrar Arsenal att sälja Cesc Fabregas till den katalanska storklubben.

Huvudpersonen själv har varit väldigt anonym och har inte kommenterat rykterna särskilt mycket - förrän nu.

– Jag tillhör Barcelona. Jag är en supporter, liksom min farfar, min farbror och min kusin… Jag har känt för färgerna sedan jag var liten. Jag är katalan, jag är från Arenys och jag kommer från La Masia (Barças ungdomsakademi), säger han i en intervju med tidningen DIR Emotions enligt El Mundo Deportivo.

"Wenger är som en far"

"The Gunners" franske tränare, Arsene Wenger, har vid flera tillfällen sagt att han inte har några intentioner att sälja sin spanske lagkapten, som han värvade från Barcelona när han endast var 16 år gammal.

– För mig är han som en andre far, säger den 23-årige Fabregas. Han är den viktigaste personen i mitt liv efter min pappa. Han har varit otroligt snäll mot mig och han har tagit hand om mig som om jag vore hans son, jag är en del av hans familj.

Han fortsätter:

– Han vill inte att jag ska lämna. Min sista konversation med honom i London var en av de svåraste som jag har upplevt i hela mitt liv. Jag blev väldigt rörd.

Oklar framtid

Det är alltså fortfarande ovisst vart Cesc Fabregas kommer att spela nästa säsong. Men klart står det i alla fall att han måste göra ett val snart. Ett val mellan hans familjs klubb och klubben där han har han blivit den han är nu.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

2 timmar sedan

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

3 timmar sedan
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.

Häckens CL-resa över: "Vi var inte ens nära"

igår 22:52
Häckens Champions League-resa har varit imponerande. Men nu är den över. Paris Saint-Germain vann returmötet i Paris med 3–0 och är vidare till semifinal med sammanlagt 5–1. Vi var inte riktigt nära i dag, säger mittfältaren Filippa Curmark till SVT.

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

igår 22:02
Leicester City sparkar huvudtränaren Willie Kirk. Brittiska medier uppger att skälet är att 45-åringen har haft en relation med en av spelarna i laget, som för tillfället ligger nia i damernas Super League.

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

igår 21:48
Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

igår 21:16
Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.