Sir Alex Ferguson skyddar ägarna Glazer.
1 av 2
Sir Alex Ferguson skyddar ägarna Glazer. - Foto: BEBETO MATTHEWS/AP/SCANPIX
Bryan Glazer (t.v.) och hans bror Avi Glazer (t.h.).
2 av 2
Bryan Glazer (t.v.) och hans bror Avi Glazer (t.h.). - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX

Sir Alex till Glazers räddning

Fansen kritik mot ägarfamilj Glazer har varit onådig. Men nu kommer demontränaren Sir Alex Ferguson till amerikanernas försvar och menar att kritiker är obefogad.– Jag tycker att de har gjort ett bra jobb, säger han.


MANCHESTER. Trots att Manchester United toppar Forbes lista över de värdefullaste fotbollsklubbarna i världen så har ända "de röda djävlarna" en skuld på drygt 7.9 miljarder kronor. Något som har fått fansen att reagera krafigt mot den amerikanska ägarfamiljen, Glazer.

Nu försvaras de av lagets demontränare, Sir Alex Ferguson, som menar att kritiken mot familjen är orättvis.

– Skulden har kommit eftersom klubben har blivit köpt av en ny ägare. Alla vet mycket väl att när ett företag köps så blir den oftast köpt med en skuld, säger den skotske tränaren enligt SkySports.

Han fortsätter med att hylla ägarna:

– Jag tycker att de har gjort ett bra jobb. De stöder mig, managern och även spelarna. Jag har aldrig blivit nekad pengar för att värva en spelare heller.

Hälsan avgör karriären

Den 68-årige Ferguson har inte heller några planer på att sluta riktigt än.

– Om jag har min hälsa så kommer jag att fortsätta. Jag kommer att komma till stunden då jag måste sluta. Men när den studen kommer har jag ingen aning om.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

1 timme sedan
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

1 timme sedan
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

2 timmar sedan
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

3 timmar sedan
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.

Stjärnan: Ta utebliven mens på större allvar

3 timmar sedan
Efter ett oväntat svagt resultat i OS-tremilen 2022 började skidstjärnan Ebba Andersson leta fel. Var det kanske konstigt att hon inte fått mens på länge? Är menstruationen utebliven eller oregelbunden är det ett tecken på någonting, säger hon till Aftonbladet.