Tisdag 27 Sep
Stockholm

Barças mardröm – kan tvingas sälja Messi

Den förre ekonomichefen menar att klubben borde sälja Messi för att rädda ekonomin.
Den förre ekonomichefen menar att klubben borde sälja Messi för att rädda ekonomin. Foto: Manu Fernandez/AP/SCANPIX

Barcelona har det illa ställt med ekonomin. Klubben har skulder på 700 miljoner kronor. Då tycker den förre ekonomichefen att de ska sälja Leo Messi till Real Madrid.– Om Barcelonas ekonomi är så dålig som de säger, så kan de behöva sälja Messi, ska han ha sagt till en lokal radiostation.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARELONA. Den förre presidenten Joan Laporta rapporterade att ekonomin såg bra ut i klubben och att man endast hade gått 105 miljoner minus.

När den nye presidenten, Sandro Rosell, klev in i bilden började han och hans medhjälpare titta över ekonomin.  De fann att klubben hade skulder på hela 700 miljoner kronor.

– Siffrorna som den förra styrelsen visade upp reflekterar inte den verkliga bilden. De har fuskat. Det finns ett strukturellt problem. De senaste säsongernas sportsliga framgångar har inte reflekterat de ekonomiska, sade vicepresidenten Javier Faus för ett tag sedan.

Spansk media har nu börjat spekulera om hur storklubben ska lösa den ekonomiska krisen. Flera fruktar att de kan bli tvungna att sälja sina storstjärnor.

Den förre ekonomichefen menar att Barça borde sälja den största stjärnan av dem alla, Leo Messi, till rivalen Real Madrid.

– Om Barcelonas ekonomi är så dålig som de säger, så kan de behöva sälja Messi. Kanske planerar de redan hans utträde och säljer honom till en klubb som Real Madrid, ska Xavier Sala Martín sagt till en lokal radiostation, uppger La Nueva España.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.