Tisdag 27 Sep
Stockholm

Kinesisk miljardär vill köpa Liverpool

Kenny Huang vill ta över Liverpool.
1 av 2
Kenny Huang vill ta över Liverpool. Foto: Ng han Guan/AP/SCANPIX
Liverpools ena ägare, George Gillett.
2 av 2
Liverpools ena ägare, George Gillett. Foto: Paul Thomas/AP/SCANPIX

Liverpool kan vara på väg att få en ny ägare. Affärsmannen Kenny Huang har lagt ett bud på klubben och en försäljning kan bli klar inom de närmaste dagarna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LIVERPOOL. 2007 valde Tom Hicks och George Gillett att köpa Liverpool. Efter att amerikanarna inte kunnat hålla löftena om mer pengar till spelarköp och att dra igång byggandet av den nya arenan har de blivit impopulära på Anfield. Tidigare i år satte de upp klubben för försäljning på grund av den enorma skuld på 2,7 miljarder kronor som klubben har.

Nu skriver den engelska tidningen Dail Mail att den kinesiska miljardären Kenny Huang, som bakas upp av ett stort konsortium i Mellanöstern, vill köpa den anrika klubben. Huang har gett Royal Bank of Scotland ett erbjudande om att betala av klubbens skulder och köpa ut de amerikanska ägarna. Vilket gör att de blir utan någon ersättning.

– Affären måste bli klar innan transferfönstret stänger (den 31:a augusti). Huang har gett ett konkret förslag. Klubbens styrelse måste acceptera en försäljning och den skulle kunna sys ihop inom några dagar, säger källan till BBC.

Affärsmannen har försökt att köpa klubben tidigare, men nobbade för att priset var för högt. Enligt BBC har Huang värderat klubben till cirka fyra miljarder kronor.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.