Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Liverpool hoppas på snabb försäljning

- 03/08/2010, 09:18 -
Den kinesiske affärsmannen Kenny Huang är intresserad.
1 av 3

Den kinesiske affärsmannen Kenny Huang är intresserad.

Ng Han Guan/AP/SCANPIX

Fansen är knappast nöjda med klubben amerikanska ägare, George Gillett Jr. och Tom Hicks.
2 av 3

Fansen är knappast nöjda med klubben amerikanska ägare, George Gillett Jr. och Tom Hicks.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Liverpool hoppas på en snabb lösning.
3 av 3

Liverpool hoppas på en snabb lösning.

SIMON DAWSON/AP/SCANPIX

Skulderna tynger. Nu hoppas Liverpool på en snabb försäljning - helst innan transferfönstret stänger.– Det är fortfarande vårt mål, men vi har inga deadlines, säger ordföranden Martin Broughton, som menar att klubben har fått många bud.

LIVERPOOL. Det är inte bara spelare som värvas den här sommaren. Storklubben Liverpool är riktigt ille ute och har skulder upp till öronen. Räddningen: Att sälja klubben.

Den kinesiske affärsmannen Kenny Huang har klart och tydligt visat intresse att överta Merseysideklubbens skulder till Royal Bank of Scotland (RBS), som ligger på över 2,6 miljarder kronor. Men Huang är inte den ende som är intresserad, menar klubbens ordförande Martin Broughton.

– Alla bud som går till RBS, och det har varit många, går direkt till mig och Barcap (Barclays Capital), säger Broughton till Guardian.

– RBS är inte involverade. Det är styrelsen som behåller kontrollen, fortsätter han.

Broughton klargör att han, liksom resten av klubben, gärna ser att försäljningen går slutförs så fort som möjligt.

– Vårt mål är fortfarande att avsluta en affär innan transferfönstret stänger. Det är fortfarande vårt mål, men vi har inga deadlines. Vi kommer att fortsätta jobba för att fullborda processen.