Robben borta i två månader.
Robben borta i två månader. - Foto: Peter dejong/AP/SCANPIX

Robbens skada inte läkt – borta två månader

Arjen Robben blir borta i två månader efter att lårskadan som stjärnan drog på sig innan VM fortfarande inte har läkt.– Det är en chock, säger Robben.


MÜNCHEN. Arjen Robben, 26, missade hela gruppspelet i VM i Sydafrika på grund av en skada som den kvicke mittfältaren drog på sig innan mästerskapet. Stjärnan kunde sedan delta i varje match för Holland.

I måndags var stjärnmittfältaren tillbaka i Bayern München efter semestern och gick igenom då igenom en undersökning. Där såg man att lårskadan fortfarande inte var läkt och att han blir borta i två månader.

– Det är en chock, säger Robben enligt AP.

26-åringen spelade i mästerskapet trots att han inte kände sig helt frisk. Nu rasar den tyska storklubben på det holländska läkarteamet.

– Vi är inte bara besvikna utan väldigt arga också, säger Bayernpresidenten Karl-Heinz Rummenigge enligt AP.

– Det är en stor och omfattande skada. Det var oansvarligt att inte vara mer precis i diagnosen som ställdes av det holländska landslaget och att de tillät honom spela under VM, säger Bayerns läkare Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt och fortsätter:

– Jag erbjöd en undersökning flera gånger, men de avböjde,

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

3 timmar sedan

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina.

Kittel tog hem världscupfinalen – favoriten diskad

igår 19:54
Det blev succé för Patrik Kittel och hästen Touchdown i världscupfinalen i dressyrens fria program. Ritten räckt hela vägen till seger – Sveriges första på 26 år. Jag kan inte förstå vad som har hänt, säger Kittel i SVT efter segern. Favoriten, brittiska Charlotte Fry på hästen Everdale, diskades.

Finländsk revansch – svensk förlust i förlängning

igår 19:54
Seger i första matchen blev till förlust i den andra. Finland tog revansch på Tre Kronor och vann den andra landskampen inför VM med 2–1 efter förlängning. Oskarshamns Ahti Oksanen gjorde segermålet.