Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Robbens skada inte läkt – borta två månader

- 03/08/2010, 17:11 -
Robben borta i två månader.

Robben borta i två månader.

Peter dejong/AP/SCANPIX

Arjen Robben blir borta i två månader efter att lårskadan som stjärnan drog på sig innan VM fortfarande inte har läkt.– Det är en chock, säger Robben.

MÜNCHEN. Arjen Robben, 26, missade hela gruppspelet i VM i Sydafrika på grund av en skada som den kvicke mittfältaren drog på sig innan mästerskapet. Stjärnan kunde sedan delta i varje match för Holland.

I måndags var stjärnmittfältaren tillbaka i Bayern München efter semestern och gick igenom då igenom en undersökning. Där såg man att lårskadan fortfarande inte var läkt och att han blir borta i två månader.

– Det är en chock, säger Robben enligt AP.

26-åringen spelade i mästerskapet trots att han inte kände sig helt frisk. Nu rasar den tyska storklubben på det holländska läkarteamet.

– Vi är inte bara besvikna utan väldigt arga också, säger Bayernpresidenten Karl-Heinz Rummenigge enligt AP.

– Det är en stor och omfattande skada. Det var oansvarligt att inte vara mer precis i diagnosen som ställdes av det holländska landslaget och att de tillät honom spela under VM, säger Bayerns läkare Hans-Wilhelm Mueller-Wohlfahrt och fortsätter:

– Jag erbjöd en undersökning flera gånger, men de avböjde,