Messi tvingas spela träningsmatchen i morgon.
Messi tvingas spela träningsmatchen i morgon. - Foto: Lee Jin-Man/AP/SCANPIX

Efter påtryckningar – sliten Messi tvingas spela

Leo Messi är fortfarande sliten efter VM i Sydafrika. Stjärnspelaren tvingas spela morgondagens träningsmatch efter att arrangörerna pressat Barcelona.


SEOUL. Barcelona är på träningsläger i Asien. I morgon spelar de regerande La Liga-mästarna sin första match där. För början skulle storstjärnan Leo Messi inte delta i matchen på grund av att han fortfarande är sliten efter VM i tidigare i somras.

Arrangörerna har tryckt på för att fansen ska få sen den argentinska bolltrollaren. Något som verkar har gett utdelning.

”Den här kvällen (lokal tid) var det ett möte i Seoul mellan representanter för FC Barcelona och arrangörerna för turnén för att överväga Leo Messis deltagande i onsdagens match”, skriver klubben på sin hemsida.

Pep Guardiola hade det sista ordet om argentinaren skulle spela något. Succétränaren bestämde att lagets fixstjärna ska få spela några minuter.

”Det fantastiska mottagandet, stora skaror av Barça-fans i Sydkorea och de enorma förväntningar som skapats har allt spelat in i beslutet att Messi ska delta i vänskapsmatchen”, skriver klubben.

Den åtta dagar långa Asien-turnén väntas ge den ekonomiskt tyngda klubben cirka 100 miljoner kronor.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!