Elfsborg enkelt vidare – vann i Makedonien

Elfsborg är klart för fjärde omgången i Europa League. Detta efter att Boråslaget bortabesegrat makedonska Teteks på onsdagskvällen med 2-1, 7-1 totalt.

MOLDAVIEN. I första mötet stod Elfsborg för en imponerande insats när man fullständigt körde över Teteks med hela 5-0. Därmed var Magnus Haglunds, som valde att vila flera ordinarie spelare, lag storfavoriter inför returmötet.

Och det lär inte ha varit många som hade ändrat sin åsikt en bit in på matchen. Elfsborg tog tag i taktpinnen direkt och Teteks bjöd långt ifrån upp till dans.

Oväntad hemmaledning

Men ändå var det hemmalaget som tog ledningen på Filip II. Detta sedan Stojanovski skjutit in bollen från nära håll efter hörna. Men underläget hindrade inte Elfsborg från att fortsätta att ösa på framåt. I den 42:a minuten satte också Elmin Kurbegovic den mycket välförtjänta kvitteringen.

I andra halvlek var tempot betydligt lägre, och spelet präglades av gåfotboll. Men Elfsborg lyckades genom Amadou Jawo avgöra matchen och spika slutresultatet till 2-1.