IFK Göteborg vann – men är utslagna.
IFK Göteborg vann – men är utslagna. - Foto: Adam Ihse/SCANPIX

IFK Göteborg utslaget – trots seger

IFK Göteborg är utslagna ur Europa League trots att de vann det andra mötet mot AZ Alkmaar med 1-0.

GÖTEBORG. IFK Göteborg förlorade det första mötet mot AZ Alkmaar i Holland med 2-0. Det krävdes minst två mål för att ta det till förlängning.

I den första halvleken var det ställningskrig och desto längre halvleken gick desto mer tog holländarna över matchen. De skapade dock inga farliga chanser utan den första halvleken slutade oavgjort.

I den andra halvleken satte IFK full fart framåt och det skulle till slut ge utdelning. Efter 67 minuter tog man ledningen efter slarv av AZ. Ett inspel från vänster rensades rakt till Stefan Selakovic som fick en bra träff med vänstern.

”Blåvitt” hade ett bra läge att avgöra med fem minuter kvar. Tobias Hysén fick fram bollen till Hannes Stiller som sköt bollen utanför. Men anfallaren kunde räddas av att domaren hade blåste av spelet tidigare.