Kenny Huang, spekulanten som vill ta över Liverpool.
Kenny Huang, spekulanten som vill ta över Liverpool. - Foto: Ng Han Guan/AP/SCANPIX

Spekulanten: "Vi ska göra klubben till den bästa"

Kenny Huang, den kinesiska affärsmannen som vill köpa Liverpool från de omstridda ägarna George Gillett och Tom Hicks berättar äntligen vad han vill göra med klubben.


CHICAGO. Kenny Huang är nära att lyckas med sitt övertagande av Liverpool, vilket kommer att kräva miljardbelopp för att lösa. Dels kommer han att förvärva den astronomiska skulden de amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillett tilldelat klubben - skulden uppgår till över 2,5 miljarder kronor - dessutom se till att de nuvarande ägarna blir nöjda.

– Stora investeringar kan leda till imponerande inkomster, men bara om det är stabilt finansiellt, det är därför vi vill sänka skulden för att på så sätt öka tillväxten, säger en talesman för Kenny Huang till mirrorfootball.

Enligt BBC ska dock kinesen endast åsidosätta drygt 1,5 miljarder till byggnaden av den nya arenan samt till spelarköp, vilket enligt skribenten inte kommer att leda till varken att arenan blir klar eller att klubben får en tillräckligt slagkraftig trupp.

– Den stora frågan är vad vi får ut av det är? Svaret är långsiktig tillväxt, samtidigt som vi sätter FC Liverpool i en position som en av världens bästa klubbar, avslutar talesmannen för Huang.

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!