Manchester United värmer upp inför Community Sheild. - Foto: Peter Byrne/AP/SCANPIX
Chelseas blå armé ska försöka bärga tredje titeln för året. - Foto: MICHAL KAMARYT/AP/SCANPIX
Scholes är än så länge matchens bästa spelare.
3 av 5
Scholes är än så länge matchens bästa spelare. - Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
Chelsea har haft bollinnehavet, men inte kommit till några bra chanser.
4 av 5
Chelsea har haft bollinnehavet, men inte kommit till några bra chanser. - Foto: TOM HEVEZI/AP/SCANPIX
Wayne Rooney presterar åtminstone dubbelt så mycket bättre än under VM.
5 av 5
Wayne Rooney presterar åtminstone dubbelt så mycket bättre än under VM. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Berbatov avgjorde med drömmål

Så här var matchen minut från minut.

LONDON. Varje år möts vinnaren av FA-cupen och Premier League varandra i en träningsmatchs-final. Eftersom Chelsea tog dubbeln i våras får de nu alltså möta ligatvåan Manchester United.

10 min. Matchen har än så länge var väldigt underhållande med högre intensitet än i någon annan vänskapsmatch. Paul Scholes är den som varit närmast med ett vollyskott, tätt över.

15 min. Tempot har klart lugnat ner sig och United ser mer ut att ta den här matchen för vad den är, en kick-off till kick-offen.

17 min. Fantastisk räddning av Edwin Van der Sar, efter taffligt försvarande av Nemanja Vidic. Manchester United-backen tillåter Branislav Ivanovic att få en fri nick - men Van der Superman gör säsongens räddning?

20 min. Rooney blir framspelad av Scholes men missar chansen. Michael Owen som blivit värvad för att agera måltjuv, är åtminstone en till två meter bakom den position han borde ha. Med andra ord kan det inte vara samma Owen som en gång spelade för Liverpool.

23 min. Paul Scholes kanske kan lägga av efter den här säsongen? Om han gör det kan han än så länge hävda att han gjorde med flaggan i topp.

25 min. Matchen har hamnat i lite stiltje, men med ett litet övertag för Chelsea som trots allt har mer boll. Finns inte mycket att kommentera kring världens mest överskattade - men samtidigt mest emotsedda match.

30 min. Fortfarande en träningsmatch utan dess like. De enda som anstränger sig är Scholes och ibland Antonio Valencia.

33 min. Chelsea fortsätter att ha kontroll över bollen, men den här matchen som startade i ett bra och roligt tempo har nu snabbt fallerat fullständigt.

37 min. Frank Lampard visar att han kan spela fotboll!? Någonting konstigt är i görningen när en englandsspelare lyckas med något över det vanliga. Möjligen har fysikens lagar tillfälligt upphört på Wembley. Frank lyckas med en magisk klack-chip-pass som kunde ha blivit något, men bristen på de fysiska lagarna till trots, så går den endast till United.

40 min. VI HAR ETT MÅL!!! Det hade jag aldrig vågat lägga pengar på! Valencia ger Manchester United ledningen! Wayne Rooney spelar fram sydamerikanen utan att ens titta. Vi får hoppas att matchen får fart nu!

45 min. United har tagit över matchen nu. Valencia spelar fram Rooney till en farlig position genom att tackla Ashley Cole

HALVTID. Matchen som hamnade i stå efter en underhållande inledning fick sen fart efter att Antonio Valencia gett Manchester United ledningen.

Manchester United
1 Edwin Van Der Sar, 22 John O'Shea, 20 Fabio Da Silva, 23 Jonny Evans, 15 Nemanja Vidic (c), 18 Paul Scholes, 16 Michael Carrick, 13 Ji-Sung Park, 25 Antonio Valencia, 10 Wayne Rooney, 7 Michael Owen

Chelsea
40 Henrique Hilario, 2 Branislav Ivanovic, 26 John Terry (c), 19 Paulo Ferreira, 3 Ashley Cole, 5 Michael Essien, 8 Frank Lampard, 12 Jon Obi Mikel, 21 Salomon Kalou, 39 Nicolas Anelka, 15 Florent Malouda

ANDRA HALVLEK

48 min. Då har spelarna vilat klart och det är dags för den andra halvleken!

51 min. "The blues" hade just sin bästa chans. Florent Malouda drar till och bollen sveper precis utanför van der Saars stolpe. Riktigt nära en kvittering där.

60 min. Manchester United trycker på ordentligt just nu och ger inte Chelsea särskilt mycket tid att uträtta något just nu.

66 min. Salomon Kalou får ett bra läge precis utanför straffområdet. Ivorianen drar till, men hamnar rakt i målvaktens famn.

68 min. Ett långt anfall från Chelsea som Michael Essien avslutar med ett skott från distans. Bollen precis utanför van der Saars vänstra stolpe.

70 min. United-målvakten missbedömmer ett inlägg helt och hållet. Som tur är han med på noterna när Chelsea-anfallarna hugger till i den efterföljande situationen.

78 min. Chicharito sätter spiken i kistan och gör 2-0 till United. Och det på ett minst sagt underligt sätt… Han möter upp ett lågt inlägg från högern, skjuter bollen som går rakt på hans huvud innan den åker in i mål. Vilket mål!

83 min. MÅL! Salomon Kalou reducerar!! Försvaret gör bort sig helt och hållet och ivorianen sätter in bollen. Nu blir det tryck!

88 min. Chelsea försöker trycka på, men det går inte så bra. United kontrollerar matchen hyffsat bra med tanke på omständigheterna.

91 min. MÅL! Så snyggt av Berbatov. Bulgaren bara loppar, hur iskallt som helst, över Chelsea-målvakten och avgör.

93 min. Och där var matchen slut. Manchester United vinner med 3-1 efter ett riktigt snyggt mål från Berbatov.