Bellamy kan sluta om han inte får fortsätta i City.
Bellamy kan sluta om han inte får fortsätta i City. - Foto: Simon Dawson/AP/SCANPIX

Bellamy hotar sluta med fotboll – om han petas

På grund av nya regler i Premier League måste Manchester City storstäda i truppen. Det ser ut som Craig Bellamy måste lämna laget – något som kan göra att vi har sett walesaren för sista gången på fotbollsplanen.– Jag kanske slutar helt med fotbollen, säger han.


MANCHESTER. Inför den här säsongen är det en ny regel i Premier League som säger att man får max ha 25 spelare i truppen. Manchester City, som har storsatsat i sommar och bland annat värvat stjärnorna David Silva och Yaya Touré, har överflöd av spelare och måste därför göra sig av med tolv spelare innan transferfönstret stänger.

Det har fått flera spelare att bli oroliga. En av spelarna som ser ut att vara på väg bort är Craig Bellamy. Om 31-åringen tvingas bort från klubben kan det har varit det sista vi sett av honom på fotbollsplanen.

– Jag känner verkligen att jag kan ge klubben något. Men om jag inte kommer med i 25-mannatruppen så vet jag inte vad jag kommer att göra. Jag kanske slutar helt och hållet, eller tittar runt på alla alternativ som jag får, säger han till The Guardian.

För några dagar sedan tackade den snabbe anfallaren nej till ett erbjudande från Bundesligaklubben Wolfsburg. Den tyska klubben tränas av den förre engelske förbundskaptenen Steve McClaren.

– Jag gillar inte Tyskland. Jag kan inte se mig själv spela fotboll där.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Förlorade benet i Hamas attack – ska spela EM

1 timme sedan

Apple nära rättigheterna till nya klubblags-VM

1 timme sedan
Teknikjätten Apple ska vara nära ett avtal med Fifa om TV-rättigheterna till nästa års klubblags-VM, enligt New York Times.

Svensken återupptog karriären – hos CL-mästaren

1 timme sedan
Från målvaktstränare i Alingsås – till målvakt hos Champions League-mästaren Magdeburg. Mikael Aggefors, 39, är tillbaka i hetluften igen.

Nyberg klar som domare i fotbolls-EM

1 timme sedan
Herrlandslaget tog sig inte till fotbolls-EM i sommar, men en svensk domartrio får i alla fall göra resan till Tyskland. 35-årige huvuddomaren Glenn Nyberg är tillsammans med sina assisterande domare Andreas Söderkvist och Mahbod Beigi uttagna till EM, som inleds den 14 juni, skriver Aftonbladet.

Stark bästa svenska – nära OS efter majorsuccén

2 timmar sedan
Maja Starks andraplats i årets första major, Chevron Championship, innebar samtidigt ett jättekliv mot OS i Paris. På världsrankningen klättrar Stark från 46:e till 28:e plats och hon är nu bästa svenska – precis före 29:an Linn Grant.

McDavid historisk – fem assist i målfesten

2 timmar sedan
Det blev en målfest när Edmonton Oilers vann med 7–4 mot Los Angeles Kings i den första NHL-åttondelen – mycket tack vare Connor McDavid.