Yahya Kirdi förlorar minst en vecka på grund av dödsfall hos de som garanterar pengarna.
1 av 4
Yahya Kirdi förlorar minst en vecka på grund av dödsfall hos de som garanterar pengarna. - Foto: Paul Chiasson/AP/SCANPIX
De kan ha betalat av 2,15 miljarder kronor, innan de ens börjat beta av skulden.
2 av 4
De kan ha betalat av 2,15 miljarder kronor, innan de ens börjat beta av skulden. - Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX
Kenny Huang kan inte bevisa att pengarna existerar.
3 av 4
Kenny Huang kan inte bevisa att pengarna existerar. - Foto: Ng Han Guan/AP/SCANPIX
Den sittande regenten av Förenade Arabemiraten förlorade sin mor - en veckas sorg.
4 av 4
Den sittande regenten av Förenade Arabemiraten förlorade sin mor - en veckas sorg. - Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Straffet: 700 miljoner

Turerna kring den anrika klubben från Mersyside fortsätter. Nu kan Liverpoolägarna bestraffas med böter på uppåt 700 miljoner kronor om de inte lyckas sälja klubben innan sjätte oktober.


LIVERPOOL. För varje vecka som går utan att den amerikanske ägardoun Tom Hicks och George Gillett hittar en köpare av Liverpool, måste de betala en straffavgift på lite mindre än 30 miljoner kronor till Royal Bank of Scotland.

Enligt The Guardian kommer duon även att behöva betala 700 miljoner om de inte lyckas sälja klubben innan den sjätte oktober, vilket i sin tur betyder att RBS kommer att ha dragit in 2,3 miljarder kronor i på endast räntor och avgifter - för ett lån som till en början endast låg på 2,15 miljarder.

Intresset som existerade från den kanadabaserade affärsmannen Yahya Kirdi har nu även stött på problem. De som står bakom hans bud är enligt uppgifter den regerande familjen i Förenade Arabemiraten, Sharjah. Under gårdagen bekräftade familjen att modern till den sittande regenten Sheikh Sultan bin Mohammed al-Qassimi, har gått bort - vilket betyder att familjen enligt tradition sätter  nusig i en veckas sorg, under vilken inga affärer får göras.

Således kan ytterligare 30 miljoner åläggas Hicks och Gillett.

Samtidigt har Martin Broughton inte fått in verifierbara bevis kring att pengarna Kenny Huang säger sig vara god för - existerar.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!