Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Stjärnorna rasande på ägaren

- 14/08/2010, 10:30 -
Spelarna, inklusive Essien, ska vara upprörda på ryssen.
1 av 2

Spelarna, inklusive Essien, ska vara upprörda på ryssen.

Sang Tan/AP/SCANPIX

Abramovich är inte populär bland spelarna på Stamford Bridge.
2 av 2

Abramovich är inte populär bland spelarna på Stamford Bridge.

Darko Bandic/AP/SCANPIX

Chelseaspelarna är ursinniga på ägaren Roman Abramovich. Den stenrike ryssen ska ha tagit bort en del av deras bonusar.– Spelarna är ursinniga, säger en källa med insyn.

LONDON. Sedan Roman Abramovich tog över Chelsea har ryssen, som fått sina pengar genom oljeindustrin, pumpat in stålar i Londonklubben. En del har bestått av bonusar som spelarna har fått för antalet matcher de har spelat.

Enligt den engelska tidningen The Sun är det nu klart att spelarna inte längre får några bonusar för hur många matcher de spelar. Nu får de bonus om de vinner Champions League, FA-cupen, ligan eller ligacupen. Direktören Eugene Tenebaum och klubbens vd Ron Gourlay ska ha gett beskedet till stjärnorna inför dagens premiär mot West Bromvich. Tidningen uppger även att bonusarna är betydligt mindre än föregående år, något som ska ha fått spelarna att blivit rejält förbannade.

– Spelarna är ursinniga och det är ett stort bråk bakom kulisserna, säger en källa till tidningen.

– De är ligamästare och belönas med en lönesänkning. Det är knappast ett fantastiskt sätt att motivera dem, fortsätter källan.