Torsdag 23 Sep
Stockholm

City har ersättaren klar – om Mancini misslyckas

...Och kan ersättas av Fabio Capello.
1 av 2
...Och kan ersättas av Fabio Capello. Foto: Kirtsy Wigglesworth/AP/SCANPIX
Mancini kan ryka om City misslyckas...
2 av 2
Mancini kan ryka om City misslyckas... Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

Om storsatsande Manchester City misslyckas med att ta sig in till Champions League kan det kosta Roberto Mancini jobbet. Ägaren har dock redan klart för sig vem han vill ska ersätta italienaren.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. I december 2009 tog Roberto Mancini över Manchester City och har i sommar spenderat över en miljard på spelare som David Silva, Yaya Touré, Aleksandr Kolarov och Jerome Boateng. Om 45-åringen, som fick se sitt lag spela oavgjort mot Tottenham i går, skulle misslyckas har klubben redan gjort klart med en backup-plan.

Enligt tidningen News of the World har den stekrika ägaren redan gjort klart vem han vill ha som ersättare för den förre Intertränaren. Den engelske förbundskaptenen Fabio Capello skulle vara den som erbjuds att ta över Eastlands-klubben - om det inte blir så att Mancini skulle lyckas att ta City till Champions League-spel nästa säsong.

Capello, som skrev på ett nytt kontrakt med det engelska fotbollsförbundet innan VM, kommer nästa månad att inleda EM-kvalet med England. Men efter fiaskot i VM i Sydafrika krävs det två vinster mot Bulgarien och Schweiz för att sejouren inte ska bli kortvarig. Italienaren har dock varit framgångsrik på klubbnivå och vunnit fyra ligatitlar med fyra olika lag samt en Champions League-titel med Milan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela