...Och kan ersättas av Fabio Capello.
1 av 2
...Och kan ersättas av Fabio Capello. - Foto: Kirtsy Wigglesworth/AP/SCANPIX
Mancini kan ryka om City misslyckas...
2 av 2
Mancini kan ryka om City misslyckas... - Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX

City har ersättaren klar – om Mancini misslyckas

Om storsatsande Manchester City misslyckas med att ta sig in till Champions League kan det kosta Roberto Mancini jobbet. Ägaren har dock redan klart för sig vem han vill ska ersätta italienaren.


LONDON. I december 2009 tog Roberto Mancini över Manchester City och har i sommar spenderat över en miljard på spelare som David Silva, Yaya Touré, Aleksandr Kolarov och Jerome Boateng. Om 45-åringen, som fick se sitt lag spela oavgjort mot Tottenham i går, skulle misslyckas har klubben redan gjort klart med en backup-plan.

Enligt tidningen News of the World har den stekrika ägaren redan gjort klart vem han vill ha som ersättare för den förre Intertränaren. Den engelske förbundskaptenen Fabio Capello skulle vara den som erbjuds att ta över Eastlands-klubben - om det inte blir så att Mancini skulle lyckas att ta City till Champions League-spel nästa säsong.

Capello, som skrev på ett nytt kontrakt med det engelska fotbollsförbundet innan VM, kommer nästa månad att inleda EM-kvalet med England. Men efter fiaskot i VM i Sydafrika krävs det två vinster mot Bulgarien och Schweiz för att sejouren inte ska bli kortvarig. Italienaren har dock varit framgångsrik på klubbnivå och vunnit fyra ligatitlar med fyra olika lag samt en Champions League-titel med Milan.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Mål av Forsberg när Nashville utjämnade

Florida vann efter galna räddningar

2 timmar sedan
Två spektakulära ingripanden i målburen var den stora snackisen efter att Florida besegrade Tampa Bay med 3–2 i förlängning i den andra matchen mellan lagen i Stanley Cup-slutspelet.

Målpremiär för Zibanejad när Rangers vann

3 timmar sedan
New York Rangers besegrade Washington med 4–3 i den andra slutspelsmatchen. Rangers svenske stjärna Mika Zibanejad gjorde sitt första slutspelsmål för säsongen när New York-laget utökade sin ledning i matchserien.

Nylander "en möjlighet" nästa match

idag 03:18
Torontos svenske storstjärna William Nylander har missat de två första slutspelsmatcherna mot Boston på grund av en hittills inte avslöjad skada. Inför den tredje matchen mellan lagen kan han dock eventuellt komma till spel, skriver nhl.com.

Ännu en missad chans: "Känns tomt"

igår 23:24
Ännu ett missat kval – ännu en missad möjlighet. Mesta mästarna Djurgården får spela i näst högsta serien för tredje säsongen i rad – det har inte hänt sedan 1940-talet. Det känns tomt och tufft. Mest tomt, säger lagkaptenen Marcus Krüger.

Rödin: "En jäkla revansch"

igår 23:02
Kritiserade som ett gäng förlorare förra året. Nu är Brynäs ett vinnarlag igen – tillbaka till SHL. Det är en jäkla revansch, men vi har trott på det hela tiden, säger Brynässtjärnan Anton Rödin.