1 av 2
- Foto: Natcha Pisarenko/AP/SCANPIX
Maradona kan vara på väg till England.
2 av 2
Maradona kan vara på väg till England. - Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

”Maradona vill ta över Aston Villa”

Sedan det blev klart att Diego Maradona inte skulle fortsätta som förbundskapten för Argentina har legendaren letat nytt jobb. Enligt engelska uppgifter vill nu 49-åringen ta över Aston Villa.


BIRMINGHAM. Efter att Diego Maradona inte fått igenom sitt krav på att behålla alla i ledarstaben valde han att avgå. Nu kan den kontroversielle tränaren vara på väg att göra comeback i Premeir League.

Bara fem dagar före premiären valde Martin O'Neill att hoppa av sitt uppdrag som tränare för Birminghamklubben. Enligt tidningen Sunday Mercury är nu Maradona sugen på att ta över laget.

– Jag tror Diego skulle vara väldigt öppen för idén att komma till England och träna Aston Villa, säger tränarens representant i Europa, Walter Soriano, till Sunday Mercury.

– Han gillar engelsk fotboll väldigt mycket och sättet man lever på i England. Jag vet att han skulle vara villig att flytta dit. Om ägaren Randy Lerner vill ge honom ett seriöst erbjudande är jag säker på att han skulle få en väldigt positiv respons.

Rådgivaren erkänner att det är flera klubbar som är intresserad av den förre förbundskaptenen. Det ska röra sig om flera klubbar i Europa och ytterligare en klubb på de brittiska öarna.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ronaldo vann lönetvisten – får 114 miljoner

IFK Värnamo riskerar nya matchflyttar

1 timme sedan
Gräset på Finnvedsvallen är för dåligt för att IFK Värnamo ska kunna spela allsvenska fotbollsmatcher på sin hemmaarena. Nu meddelar Värnamo kommun att två nya hemmamatcher kan behöva flyttas till Borås.

Två svenskar till NBA-draften

2 timmar sedan
Bara tre svenskar har tidigare draftats till NBA. I sommar kan ytterligare två väljas i draften.

Golfstjärnan opererad – missar major

idag 07:16
Trots fin form på golfbanan drog sig Frida Kinhult ur årets första major, Chevron Championship.

Han är främste svenske poänggöraren

idag 05:52
Torontos storstjärna William Nylander toppar årets svenska poängliga i NHL. Men främste målskytt är Nashvilles Filip Forsberg.

Internt Rysslandsbråk – kallades "utländsk agent"

idag 05:00
Med knappt 100 dagar kvar till invigningen av OS i Paris är det ännu oklart om Rysslands president Vladimir Putin kommer att tillåta ryskt deltagande under neutral flagg. De som ska lämna rekommendationer till Kreml verkar djupt oeniga om vägen framåt.