Wenger går hårt ut inför den nya säsongen.
Wenger går hårt ut inför den nya säsongen. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Wenger: ”Vinner vi inte ligan är det en skandal”

Det är sex år sedan Arsenal vann ligan. Fansen längtar efter en ny Premier League-titel och Arsene Wenger tänker leverera den här säsongen.– Vinner vi inte ligan är det en skandal, säger Wenger.


LONDON. Arsene Wenger, som i går skrev på ett nytt kontrakt med Arsenal fram till 2014, är mycket sugen på att föra sitt lag till en ny Premier League-titel. 60-åringen vann ligan 2004 och året efter det blev det vinst i FA-cupen, men sedan dess har det blivit fem titellösa år.

– Jag anser alltid att en säsong är vinna eller försvinna, men kanske mer än någonsin denna säsong. Det är tid för oss. Jag tycker att vi har gjort bra ifrån oss som har stannat i topp fyra i flera år, men nu är det tid för oss att leverera, säger Wenger enligt News of the World.

”The Gunners” har lyckats behålla Cesc Fábregas, 23, i laget efter att spanjoren ryktas vara på väg hem till Barcelona. Efter att Manchester United och Chelsea de senaste åren var de lagen som har prenumererat på titeln vill nu Arsenal knipa den.

– Vill du sluta tia i ligan och säga att du vann ligacupen? Nej. Så för mig är deadlinen den här säsongen. Vinner vi inte ligan är det en skandal.

Arsenal premiärspelar borta mot Liverpool i dag.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Ryska fäktare nobbar OS-kval

1 timme sedan

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

1 timme sedan
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.

Fylla på ungdomsturnering: "Förkastligt"

3 timmar sedan
Ledare för det finländska U17-landslaget i ishockey festade till det i samband med en turnering i Sverige – och spydde ner en buss. Nu planerar Finlands ishockeyförbund att anmäla händelsen. Det är helt förkastligt, säger Kimmo Oikarinen.

Chefernas Verstappen-tjafs: “Fokusera på ditt”

idag 14:42
Mercedes stallchef Toto Wolff flörtar fortsatt öppet med F1-världsmästaren Max Verstappen. Hans dito i Red Bull, Christian Horner, har tröttnat: Mercedes är sämre än stall som använder sig av sina egna motorer. Jag tycker det är dags att Toto fokuserar på sitt egna stall, snarare än förarmarknaden.

Pettersson näste NHL-spelare klar för VM

idag 14:28
Marcus Pettersson är näste NHL-spelare som är klar för spel med Tre Kronor i ishockey-VM.

Lukas om bytet: "Skidskytte är inte så enkelt"

idag 13:52
Johannes Lukas tackar för tiden han fick med Stina Nilsson. Även om succén uteblev. Man får inte tänka att skidskytte är så enkelt, säger landslagstränaren.