Söndag 28 Nov
Stockholm

Klart: Bellamy lånas ut – till andradivisionen

Bellamy lånas ut till Cardiff.
Bellamy lånas ut till Cardiff. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Craig Bellamy fick inte fortsätta i Manchester City. Nu är det klart att bråkstaken lånas ut i ett år till Cardiff City.– Att plocka hem Craig till Cardiff är ett annat stort steg i klubbens utveckling, säger klubbens tränare Dave Jones.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MANCHESTER. Efter att Manchester City storsatsat under sommaren börjar de nu att sälja spelare. Det har införts nya regler i Premier League som gör att man max får ha 25 spelare i truppen, vilket har tvingat laget att börja städa rejält. Craig Bellamy var en av dem som inte fick förnyat förtroende och har nu hittat sin nya klubb.

Den 31-årige bråkstaken, som är född i Cardiff, är nu klar för stadens representant i the Championship.

”Vi skulle vilja tacka Manchester City för deras hjälp med att få till det här avtalet. Lånet av Craig är bra för oss både på planen och rent affärsmässigt”, skriver klubben på sin hemsida.

– Att plocka hem Craig till Cardiff är ett annat stort steg i klubbens utveckling och jag är glad att han har gått med på att gå till oss på ett säsongslångt lån, säger tränaren Dave Jones.

Flera Premier League-lag har jagat den kvicke anfallaren men fått nobben efter att tränaren Roberto Mancini inte var villig sälja honom till en konkurrent

Kommentera
Kopiera länk
Dela