Rosenborg vann med 2-1.
Rosenborg vann med 2-1. - Foto: Gorm Kjallerstad/AP/SCANPIX

Fördel Rosenborg – vann ”svenskmötet”

Kvalmötet mellan Rosenborg och FC Köpenhamn innehöll hela sju svenskar. Starkast i den första kampen om slaget i norden var Rosenborg som vann med 2-1. – Vi måste göra mål på Idrottsparken, säger Rosenborgs tränare Nils Arne Eggen.


Övriga resultat

Zenit St. Petersburg - Auxerre 1-0
Dynamo Kiev - Ajax 1-1
Sparta Prag - Zilina 0-2

TRONDHEIM. Rosenborg tog sig till den sista kvalrundan i Champions League genom att slå ut AIK. När nästa lag från Skandinavien kom på besök på Lerkendal såg det ut att bli en enkel seger för norrmännen.

Den norska klubben satte full fart från början och pressade danskarna. I den 22:a matchminuten skarvade Rade Prica bollen vidare till Markus Henriksen, som nickade den till Steffen Iversen. Den rutinerade anfallaren vände runt och dunkade upp bollen in nättaket.

I den andra halvleken styrde den 18-årige Henriksen in 2-0 och utgångsläget såg bra ut. Prica hade ett jätteläge att göra 3-0 med prickade stolpen.

– Vilket läge för Rade Prica att sätta pricken över i:et. Han gör en väldigt bra match, framför allt i första, säger Viasats expert Bosse Pettersson.

Bara minuten senare reducerade Köpenhamn genom Jesper Grönkjaer på en hörna.

Tottenham var illa ute

Tottenham var illa ute mot Young Boys i Schweiz. Engelsmännen låg under med 3-0 men lyckades vända matchen till 3-2. Efter mål av Sebastian Bassong och Roman Pavlyuchenko.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!