Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anelka skrattar åt avstängning: "De är clowner"

- 18/08/2010, 15:06 -
Nicolas Anelka skrattar bara åt avstängningen.

Nicolas Anelka skrattar bara åt avstängningen.

FRANCOIS MORI/AP/SCANPIX

Nicolas Anelka har blivit avstängd i 18 matcher av det franska fotbollsförbundets disciplinnämnd. Men ledsen är han knappast.– Jag viker mig dubbelt av skratt, säger den 31-årige anfallaren.

LONDON. I går beslutade det franska fotbollsförbundets disciplinnämnd att stänga av anfallaren Nicolas Anelka i 18 matcher för skandalen i VM.

En lång avstängning kan man tycka. Men faktum är att Chelseaspelaren redan hade klargjort att han hade spelat sin sista landskamp. Så några tårar över domen kommer han knappast att fälla.

– Vem har sagt till dem att jag vill återvända? frågade Anelka. Jag borde inte ens ha blivit nämnd av en sådan här typ av komission. För mig har landslaget varit en del av det förflutna ända sedan VM i Sydafrika, berättar den 31-årige strikern enligt Guardian.

"De är clowner"

Han fortsätter med att såga och håna förbundet:

– Dessa personer är verkligen clowner… Jag viker mig dubbelt av skratt.

Anelka var inte den ende spelaren som drabbades av disciplinnämndens beslut. Lagkaptenen Patrice Evra stängs av i fem matcher, Franck Ribéry i tre och Jeremy Toulalan i en landskamp.