Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Försäljningen av Liverpool dröjer

- 19/08/2010, 15:35 -
Liverpoolfansen har länge hoppats på nya ägare men en försäljning verkar nu dra ut på tiden.

Liverpoolfansen har länge hoppats på nya ägare men en försäljning verkar nu dra ut på tiden.

Tim Hales/AP/SCANPIX

En eventuell försäljning av Liverpool verkar dra ut på tiden. Enligt uppgifter från England kommer någon ny ägare inte bli klar innan transferfönstret stänger den 31 augusti.

LIVERPOOL. Fotbollsklubben Liverpool har stora skulder och en försäljning av "the Reds" har länge uppgetts vara nära. Nu rapporterar den brittiska nyhetssidan Liverpool ECHO att försäljningen med största sannolikhet inte kommer att äga rum innan transferfönstret stänger den 31 augusti och därmed försvinner också chanserna för de nya ägarna att förstärka truppen.

Enligt källor med insyn i förhandlingsprocessen kommer en affär att ta minst två månader till och därmed riskerar klubbens skulder att växa. Royal Bank of Scotland, som är ansvarig för klubbens lån på drygt 2,7 miljarder kronor, har satt 6:e oktober som deadline för återbetalningen och en straffavgift lär bli aktuell om inte klubben hittat en finansiär innan dess.

Budgivare otåliga

Intressenter för klubben saknas dock inte och tidigare på torsdagen stod det klart att Kenny Huang från Hong Kong fortfarande inte har fått någon respons på sitt bud och därför börjar bli otålig, något som förmodligen sätter press på Liverpools nuvarande amerikanska ägare.

Tidigare har anonyma källor inom klubben klubben berättat att man söker någon som kan hjälpa till med bygget av en ny arena som ska ersätta klassiska Anfield - men också rensa bland klubbens skulder och ge suportrarna en mer slagkraftig trupp.

Skrivet av: Viktor Högberg