Fredag 21 Jan
Stockholm

Affären kan bli infekterad med hat

Peter Kenyon kan fortsätta sin kontroversiella karriär i Liverpool?
1 av 2
Peter Kenyon kan fortsätta sin kontroversiella karriär i Liverpool?. Foto: AKIRA SUEMORI/AP/SCANPIX
Peter Kenyon tillsammans med hans senaste chef - Roman Abramovitch.
2 av 2
Peter Kenyon tillsammans med hans senaste chef - Roman Abramovitch. Foto: PAULO CALADO/AP/SCANPIX

Efter allt märkligt som pågått kring försäljningen av FC Liverpool kommer nu förmodligen den sötrsta vändningen av de alla. Peter Kenyon ryktas gå i bräschen för kinesiske affärspampen Kenny Huang, något som kommer att väcka uppståndelse inte bara bland Chelseas fans, utan även bland Manchester Uniteds dito.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
What's up England?

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

LIVERPOOL. Liverpools aspiration att återkomma till toppskicktet av den engelska fotbollen fortsätter att kretsa kring klubbens finansiella struktur. De amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillett måste sälja klubben och som Nyheter24 tidigare rapporterat krävs en försäljning innan en sjätte oktober. Dock har det framkommit nya rön kring vad som kommer att ske med klubben som kan få kontroversiella implikationer.

Chelsea och Manchester Uniteds förre ordförande Peter Kenyon har nu stigit in i budet för den kinesiske affärsmannen Kenny Huang. Kenyon gjorde sig känd som en av fotbollsvärldens bäste marknadsförare då han förde fram Manchesterklubben till globala framgångar på den internationella marknaden, men lämnade klubben under omdiskuterade omständigheter och gick till storsatsande Chelsea.

Det är Bloomberg.com som rapporterar att Kenyon kommer att bli ordförande för klubben vid ett köp av Huang och Liverpools styrelse släppte ett uttalande kring klubbens ägandeförhållanden.

– Styrelsen kommer att fortsätta sökandet efter en köpare som gynnar Liverpool och dess supportrar bäst, vi söker efter finansiär som har resurserna att stötta klubben under en längre tid som kan generera en stabil ekonomisk grund.

Där kan Kenyon vara en del av pusselbiten, frågan är bara om Liverpools fans kan komma över hans historia.

Diskutera gärna i kommentatorsfältet.

Kommentera
Kopiera länk
Dela