- Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

Ferdinand borta till slutet av september

Manchester Uniteds mittbacksbjässe Rio Ferdinand ådrog sig en knäskada under England första VM-trning i Sydafrika. Skadan har ännu inte läkt och på dagens presskonferens konstaterade lagets tränare Alex Ferguson att Ferdinand blir borta till slutet av september.


MANCHESTER. 31-årige Rio Ferdinand är ännu inte helt återställd från knäskadan sedan VM. Det är osäkert exakt hur länge mittbacksstjärnan blir borta men under en presskonferens i dag kommenterade Uniteds tränare Alex Ferguson läget.

"Slutet av september"

– Jag tror fortfarande inte att Rio är tillbaka förrän i slutet av september, sade klubbens tränare Alex Ferguson på presskonferensen.

Om han inte kommer tillbaka förrän i slutet av september så innebär det att han kommer missa ytterligare fyra Premier League-matcher med sitt Manchester United. Dessutom kommer England få spela EM-kvalet mot både Bulgarien och Schweiz utan Ferdinand på planen.

Ingen kris

I 31-åringens frånvaro har blott 22-årige Jonny Evans bildat mittbackslåset tillsammans med Nemajna Vidic. Som ytterligare alternativ har United nyinköpte Chris Smalling samt Wesley Brown att sätta in på mittbacken - så någon kris hägrar inte i Manchester-klubben .

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Brynäs glädjekväll – tillbaka i SHL

Lamt Tre Kronor förlorade mot Finland

1 timme sedan
Tre Kronor var alldeles för tamt i första perioden och Finland kunde därmed göra två matchavgörande mål i det tredje mötet av fyra. Vi kommer inte in i närkampsspelet och var långsamma, säger förbundskaptenen Sam Hallam.

Publikfest i Partille – men Sävehof utan chans

1 timme sedan
Sävehof var chanslöst i den första kvartsfinalen mot landslagsstjärnan Jim Gottfridsson och hans kompisar i Flensburg-Handewitt. Den tyska storklubben vann med 41–30 och lär knappast gå bort sig i returen i nästa vecka.

Ytterligare 1,5 miljarder till gymnastikläkarens offer

2 timmar sedan
FBI:s misslyckande gör att den amerikanska staten nu får betala motsvarande 1,5 miljarder kronor sammanlagt till ett hundratal offer för gymnastikläkaren Larry Nassars övergrepp.

Ryska fäktare nobbar OS-kval

idag 16:56
Det blir inga ryska fäktare i OS i Paris. Ryssarna bojkottar kvalen till OS.

Skrällvinsten ger lyft på världsrankningen

idag 16:54
Anton Källberg förbättrar sin tidigare toppnotering ytterligare. Nu är svensken tolva på världsrakningen i bordtennis.