Tre mål av Theo Walcott

Trots att Cesc Fabregas och Robin van Persie började på bänken hade Arsenal inga som helst problem med att avfärda stackars Blackpool. Efter tre mål av Theo Walcott vann "Gunners" med 6-0.

What's up England?

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

LONDON. Arsenal tog ledningen redan i den trettonde minuten genom Theo Walcott i matchen mot nykomlingen Blackpool. Efter halvtimmen kunde sedan Londonlaget utöka ledningen efter en straff, säkert slagen av Andrey Arshavin. Straffen orsakdes av Ian Evatt efter att Marouane Chamakh runnit igenom och blivit friställd mot målvakten.

I den 40:e minuten gjorde Walcott sitt andra mål för matchen efter en snygg vändning och ett distinkt avslut. Skottet såg dock inte helt otagbart ut.

Arsenal startade matchen med både Robin van Persie och Cesc Fabregas på bänken, men spelade den första kvarten med fart och bra passningsspel, även om Blackpool inte spelade helt oävet.

Ian Holloway sa inför matchen att han nästan avgudar Arsenals manager Arsene Wenger och de gav varandra en hjärtlig handskakning innan matchen drog igång.

Knappt fyra minuter in i den andra halvleken blev uppförsbacken allt brantare för Blackpool. Efter en klassisk pass snett inåt bakåt kunde Abou Diaby sätta fyran bakom stackars Matthew Gilks. Bacary Sagna stod för framspelningen.

Arsenal visade ingen pardon mot stackars Blackpool. Mindre än en timme spelade var Walcott framme igen och gjode Arsenals femte mål i matchen, framspelad av den tidigare målskytten Diaby.

Efter en timme hade Arsenal inte haft mycket mer bollinnehav gentemot gästerna, men man radade upp chanser. Efter 60 minuter hade man redan hela 20-3 i skott. Och strax därefter bytte man in Cesc Fabregas och Carlos Vela mot Diaby respektive Arshavin.

Det dröjde till den 83:e minuten innan förnedringen fortsatte. Forwarden Marouane Chamakh nickade in 6-0, assisterad av van Persie.

Stackars nykomlingen Blackpool kom därmed ner ordentligt på jorden igen, efter finfina 4-0 mot Wigan i premiären. Ibland går det fort att falla från himlen till helvetet.