Onsdag 27 Okt
Stockholm

Två fullträffar av Elmander

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Johan Elmander har gått från botten till toppen. På lördagen gjorde den tidigare så hårt kritiserade svensken två mål när Bolton bortabesegrade West Ham på bortaplan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Förra säsongen i Bolton var inte kul för den svenske landslagsanfallaren Johan Elmander. Men den här säsongen har det lossnat och i dag krönte han den fina försäsongen med att göra två mål mot West Ham på Upton Park.

Elmanders första mål, som han gjorde med huvudet, betydde 2-0 till gästande Bolton. 3-1 satte han med sex minuter kvar av matchen. 0-1 gjordes av veteranen Matthew Upson – i egen kasse. Den som tröstmålade för ”Hammers” var Mark Noble på straff, och då hade hemmalagets Carlton Cole missat från elva meter i den första halvleken.

Managern Owen Coyle, som tog över under den gångna säsongen, lär än så länge vara glad över att han fortsatte att satsa på svensken, som var rekorddyr när han värvades från franska Toulouse 2008.

Innan dagens två fullträffar hade det bara blivit åtta mål i ligan för svensken. Utöver dagens mål skapade han och Kevin Davies oreda i "Hammers" försvar.

- Jag tycker att Kevin Davies var fantastisk, både som anfallare och kapten, säger Coyle till klubbens hemsida.

- Johan var lysande under försäsongen och gjorde mål mot Osasuna i den sista försäsongsmatchen. Allt som saknades i förra matchen var ett mål. Han gjorde två i dag och assisterade vid det första målet, så jag är mycket glad över att han fick sin belöning.

Elmander byttes ut mot Mark Davies efter 86 minuter och fick då stående ovationer av de tillresa Bolton-supportrarna. Svensken var även inblandad i Upsons självmål.

- Det här är fantastiskt kul, men inte så oväntat. Jag tycker att Johan spelade fantastiskt även i premiären förra veckan och pratade med honom inför i dag. Jag sade: ”Så som du spelade senast lär du göra mål nu”, sa brorsan och fotbollsspelaren Patrik Elmander till Fotbollskanalen efter matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela