Onsdag 27 Okt
Stockholm

Wenger: ”Walcott visade mognad”

1 av 8
2 av 8
3 av 8
4 av 8
5 av 8
6 av 8
7 av 8
8 av 8

Efter sina tre fullträffar när Arsenal krossade Blackpool hyllas nu anfallaren Theo Walcott. ”Han tog de rätta besluten när han fick lägen och det visar hur han mognat”, säger Arséne Wenger.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Anfallaren Theo Walcott tog över tröja nummer 14 som bars av Thierry Henry innan han lämnade Arsenal för tre år sedan. I dag visade Walcott lite magi som Henry, som innehar målrekordet i klubben, visade på sin tid. Tre baljor blev det när den stackars nykomlingen Blackpool krossades med 6-0 hemma.

- Jag gillar Walcotts insats i dag eftersom han skapade chanser och gjorde några snygga mål. Jag har aldrig tvekat om att han är en intelligent spelare och det visade han med den här insatsen. Han tog de räta besluten när han fick lägen och det visar hur han mognat, sade Arséne Wenger efter matchen.

Walcott har haft vissa skadeproblem de senaste två åren, men i dag levererade han definitivt på Emirates Stadium.

- Överlag var vi jämna, vissade skärpa, rörde oss snabbt framåt och skapade en massa chanser. Jag måste berömma Blackpool eftersom de började bra innan utvisningen, men i slutändan blev det för tufft för dem, fortsatte den franske managern.

Ian Evatt fick rött kort efter en halvtimme och Arsenals Andrei Arshavin satte då 2-0 på straff. Sedan rullade det på utav bara helvete och Arsenal hade 30 skott (varav 12 på mål) mot gästernas fem skott (ett på mål).

Utöver Walcotts och Ashavins mål hittade även Abou Diaby och Marouane Chamakh rätt inför 60 032 åskådare.

- Utvisningen och straffen som följde gjorde det till en kraftig uppförsbacke och jag är ganska glad över att vi bara släppte in sex mål, om jag ska vara helt ärlig. Det betyder att vi bara har minus två i målskillnad, det kan jag ta, sade Blackpools manager Ian Holloway.

I Arsenal gjorde Cesc Fabregas ett bejublat inhopp i den andra halvleken. Samtidigt kom även Robin van Persie in på Emirates Stadiums gräsmatta.

Kommentera
Kopiera länk
Dela