Fredag 25 Jun
Stockholm

Chelsea lekte hem ny seger

1 av 7
2 av 7
3 av 7
4 av 7
5 av 7
6 av 7
7 av 7

Chelsea inledde ligaspelet med att besegra West Bromwich med 6-0. På lördagen skrevs samma segersiffror borta mot stackars Wigan.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

Londongänget Chelsea går som tåget i Premier League. Man följde upp 6-0 hemma mot West Bromwich Albion genom att besegra Wigan Athletic med samma siffror inför 14 476 åskådare på DW Stadium.

Nicolas Anelka och Salomon Kalou gjorde två mål vardera när Wigan förnedrades. Övriga mål gjordes av Florent Malouda och Yossi Benayoun. Lagets två sista fullträffar bakom Chris Kirkland kom på stopptid.

Bakåt höll alltså rutinerade Peter Cech nollan för andra ligamatchen i rad, under aftonen räddade han fem skott mot Kirklands två. Sett till bollinnehavet var det ändå fördel Wigan (52 procent), slutresultatet till trots.

- Det var en tuff match. Vi hade en massa problem i den första halvleken, då Wigan spelade bra. Kanske förlorade de en massa energi i den första halvleken och andra var lättare för oss. Den andra halvleken var mycket bra, men i första var matchen öppen, kommenterade Carlo Ancelotti.

Wigan öppnade Premier League med att förlora med 4-0 mot nykomlingen Blackpool (som i dag föll med 6-0 mot Arsenal). Managern Roberto Martinez har lite att jobba med.

- Självklart är vi nere, och först och främst är det spelarna som är det. Men vi måste förstå varför, jag kan inte klandra spelarnas vilja och vi spelade bra fotboll i första halvlek, sade Martinez.

- Man måste vara lite realistisk när man ser till resultatet, att vi förlorade med 6-0 reflekterar inte matchen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela