1 av 4
- Foto: Scanpix
2 av 4
- Foto: Scanpix
3 av 4
- Foto: Scanpix
4 av 4
- Foto: Scanpix

”Zlatan är bara en dröm”

Zlatan Ibrahimovic är ”till 99,9 procent bara en dröm” menar Milans vicepresident Adriano Galliani nu. - Barcelona tjänar det dubbla mot vad vi gör och har ett fördelaktigare skattesystem, förklarar han.


MILANO. Den 31 augusti stänger transferfönstret. Så sent som under lördagen flirtade Milans tränare Max Allegri med Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens.

– Zlatan Ibrahimovic skulle vara ett viktigt köp, men det finns ingen poäng att prata om honom nu. Jag vill bara prata om konkreta saker. Jag tänker bara prata om Ibrahimovic om och när han kommer. Han har visat att han är en mästare och skulle vara viktig för laget, men just nu vill jag prata om Milans spelare, sade tränaren.

Det hette i veckan att Barcelona kunde komma att låna ut den 28-årige svensken till Milanoklubben tillsammans med en option på att köpa loss honom. Milan får dock svårt att matcha anfallarens lönekrav, någonting som även deras vicepresident Adriano Galliani bekräftar sent på lördagen:

- Ibrahimovic är en mycket bra spelare som har en lön som är omöjligt att matcha i italiensk fotboll, säger Galliani nu till tevekanalen 7 Gold Television.

- Det finns två anledningar till det. Först och främst tjänar Barcelona dubbelt så mycket pengar jämfört med vad Milan gör. För det andra är skatten för en fotbollsspelare i Spanien 24 procent medan den i Italien är i princip det dubbla.

Galliani säger att det skedde en regeländring den första januari i år, men att den ändringen inte gäller befintliga kontrakt.

- Det här är mitt sätt att säga att det till 99,9 procent bara är en dröm att få se Ibrahimovic i Milan. Nu när jag sagt det vill jag också säga att det alltid är trevligt med drömmar, så vi får se vad som händer under den sista veckan medan marknaden ännu är öppen.

Milan, Real Madrid och Manchester City har målats upp som huvudkandidater för Zlatan Ibrahimovic om han lämnar Barcelona och Camp Nou.

Att Zlatan petades i returen av Supercupen på lördagen spär på ryktet att den svenske landslagsstjärnan är på väg bort.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?