7 av 9
8 av 9
9 av 9

Messi sköt titeln till Barcelona

En bänkad Zlatan Ibrahimovic behövde inte ens värma upp i andra halvlek. I hans frånvaro såg istället Lionel Messi genom ett hattrick till att Barcelona knep Supercupen.

BARCELONA. Josep Guardiola valde att inte använda sig av Zlatan Ibrahimovic i lördagens retur i Supercupen, där Barcelona hade 1-3 att vända från den första matchen borta mot Sevilla. Efter 4-0 på Camp Nou hade mästarna fixat säsongens första titel efter totalt 5-3.

Stor segerhjälte blev den stora lilla stjärnan Lionel Messi som stod för hela tre fullträffar. Målen kom i matchminut 25, 44 och 90. Den fjärde fullträffen? Den stod försvararen Abdoulay Konko för, i eget mål.

Att ”Pep” Guadiola bänkade Zlatan, som gjorde mål i den första matchen, kan vara en tydlig signal på att han inte vill satsa på svensken i år. Det kommer hur som helst att sätta igång spekulationerna, som var många redan tidigare under lördagen (se artiklar till höger).

David Villa fick göra ett inhopp liksom Adriano och VM-stjärnan Andres Iniesta. Men alltså ingen Zlatan denna gång, han värmde inte ens upp i den andra halvleken.

Barcelonas försvar var kompakt och Sevilla hade svårt att skapa chanser. Det var nionde gången som Barcelona vann Supercupen och där slår man Real Madrid på fingrarna, då Real tagit hem titeln vid åtta tillfällen.

Den spanska ligan startar den 28 augusti, bara dagar innan transferfönstret stängs. Klart är att Guardiola förfogar över en imponerande anfallsbesättning, samtidigt som Zlatans höga lön skrämmer en och annan klubbekonom runt om i Europa.