Samuel Eto'o gjorde två mål mot Roma. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX
Interstjärnan påbörjar den nya säsongen på bästa tänkbara sätt.
Interstjärnan påbörjar den nya säsongen på bästa tänkbara sätt. - Foto: Luca Bruno/AP/SCANPIX

Eto’o sköt supercupen till Inter

Den 23:e upplagan av ”La Supercoppa Italiana” blev ett avgörande mellan Inter och Roma på Giuseppe Meazza. Romarna tog ledningen genom John-Arne Riise – som fick se sin ledning kvitterad av Goran Pandev innan Samuel Eto’o i den andra halvleken satte två baljor och skrev segersiffrorna till 3-1 – och säkrade klubbens fjärde titel för i år.

MILANO. För fjärde gången på de fem senaste åren blev den italienska supercupen ett avgörande mellan Inter och Roma. Matchen på Giuseppe Meazza började i ett högt tempo och efter ett par fina chanser åt både hållen bröt John-Arne Riise dödläget i den 21:a matchminuten – fint framspelad av Francesco Totti. Claudio Ranieris manskap sköt sig själva i foten fem minuter från pausvilan när Juan missade Mirko Vucinic bakåtpass – som istället letades sig fram till Goran Pandev som enkelt kunde trycka dit den viktiga kvitteringen.

Eto’o tvåmålsskytt

Den andra halvleken började precis som den första – högt tempo och målchanser från både hållen. Efter 67 minuters spel var det dags för den förre Interspelaren Adrianos att hoppa in. Brassen möttes precis som väntat av utspridda busvisslingar – som snabbt förvandlades till glädjetjut när Samuel Eto’o bara minuter senare satte hemmalaget i ledning. Kamerunaren hann bli tvåmålsskytt med tio minuter kvar att spela och skrev därmed segersiffrorna till 3-1 – samtidigt som klubben säkrade sin fjärde titel för i år.

Fotbollsverige.se

/
/
/

Duplantis sätter nytt världsrekord

Hedman: "Tillbaka på nivån där jag hör hemma"

Efter tre raka finaler åkte Victor Hedmans Tampa Bay ut direkt i Stanley Cup-slutspelet förra året. Om det var slutet på en era? Absolut inte. Förhoppningsvis var det min sista långa sommar i min karriär, säger NHL-stjärnan inför årets drama.

Testades positivt för dopning – tävlade i OS ändå

23 kinesiska simmare testades positivt för dopning – men fick ändå fortsätta tävla. 13 av dessa deltog senare vid OS i Tokyo 2021 och vann bland annat tre guldmedaljer. Det avslöjar Daily Telegraph, New York Times och ARD under lördagen.

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

idag 06:02
Verstappen tog hem segern före Mercedesföraren Lewis Hamilton och stallkollegan från Red Bull, Sergio Perez. Han utökar därmed sin ledning i F1-kampen totalt.

Stark högt upp i Texas

idag 04:38
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.