Sir Alex kommer inte att avsluta sin bojkott, vilket nu renderar i böter.
Sir Alex kommer inte att avsluta sin bojkott, vilket nu renderar i böter. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Alex Ferguson bestraffad

Sir Alex Fergusons fortsatta bojkott av BBC kommer nu att börja få konsekvenser. De inledande böterna ligger på 13 000 kronor men kommer snabbt att eskalera.


What's up England?

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

MANCHESTER. Manchester Uniteds manager Sir Alex Ferguson fortsätter sin bojkott mot brittiska BBC - något som nu kommer att rendera i en eskalerande straffkurva.

Det var efter att BBC sände en dokumentär kallad "Father and Son" som skotten påbörjade sin bojkott mot TV-kanalen. Dokumentären handlade om 68-åringens son Jason Ferguson, som då arbetade som fotbollsagent.

Anledningen till bestraffningen är att under det nya TV-avtalet tvingas managerna för lag som deltar under "Match of the day" att tala med BBC. Samtidigt har Ferguson kallat medieinstitutionen BBC för att vara "oerhört arroganta".

Manchester United var med och skrev på de nya reglerna och klubbens ordförande David Gill har enligt The Guardian bett sin manager att allvarligt överväga att släppa bojkotten.

Nu drabbas Alex Ferguson av den första bestraffningen, böter på upp till 13 000 kronor. Något som enligt reglementet kommer att stiga - men så länge de håller sig på den relativt låga bestraffningsnivån - kommer det inte att beröra Manchester United-tränaren som uppskattas ha en personlig förmögenhet på uppåt 250 miljoner kronor.

/
bbc
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!