Martin Hansson blev kraftigt kritiserad efter matchen mellan Irland och Frankrike.
1 av 2
Martin Hansson blev kraftigt kritiserad efter matchen mellan Irland och Frankrike. - Foto: FRANCOIS MORI/AP/SCANPIX
Martin Hansson fick inte döma en enda match under fotbolls-VM.
2 av 2
Martin Hansson fick inte döma en enda match under fotbolls-VM. - Foto: BJÖRN LINDGREN / SCANPIX

Skandaldomaren tillbaka - får döma Champions League

Efter det kontroversiella beslutet att tillåta William Gallas mål mot Irland i den avgörande kvalmatchen till fotbolls-VM, blev Martin Hansson petad under hela slutspelet. Nu ska han få göra comeback i Europa.


STOCKHOLM. Martin Hansson blev en av världens mest omtalade män efter skandalmatchen på Stade de France mellan Frankrike och Irland. Thierry Henry tog bollen med handen innan han slog passen som bäddade för William Gallas avgörande mål.

Konsekvenserna blev att Martin Hansson inte fick döma en enda match under fotbolls-VM. FIFA ansåg att han endast skulle få agera fjärde-domare.

– Det var helt väntat att Martin Hansson skulle komma in i den här omgången. Han är en av våra två Champions League-domare och han är den av de svenska domarna som är högst rankade, säger Germund Nilsson domaransvarig för SvFF till Nyheter24.

Nu tar UEFA istället den svenske domaren i rygg och låter honom döma den avgörandeChampions League-kvalet mellan FC Sheriff och FC Babel. Matchen spelas i Moldavien och FC Babel har övertaget efter den första drabbningen då de vann med 1-0.

Germund Nilsson menar vidare att UEFA har stenkoll på hur de olika domarna presterar i sina roller som ligadomare - men att de undviker matcher som involverar FIFA.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Arsenals Lina Hurtig missar resten av säsongen

Catch Me Nots succé tar Fredricson närmare Paris

Henrik von Eckermann leder världscupfinalen inför lördagens avgörande. Det är inte det minsta överraskande. Däremot att Peder Fredricson är hack i häl – på en 18-åring som är i något av sitt livs form.

Duplantis OS-plan – avstår klassisk tävling

2 timmar sedan
Säsongens stora mål: Försvara OS-guldet i Paris. På vägen dit väljer Armand Duplantis bort Oslo för Ostrava – och börjar säsongen i Xiamen. Det är första gången som jag tävlar i Kina, det är supercoolt och arenan känns overklig, säger stjärnan inför Diamond League-premiären.

Regn och gräsbrand störde F1-kvalet

3 timmar sedan
Tidigt i kvalet inför formel 1-sprinten i Shanghai blev det rödflagg för en gräsbrand bredvid banan, som dock släcktes snabbt.

Nagelsmann stannar: tysk förbundskapten över 2026

3 timmar sedan
Julian Nagelsmann kommer att leda Tyskland under VM 2026 i USA, Kanada och Mexiko.

Ica-butikens kaxiga hån: ”Halstabletter bra mot skånska"

3 timmar sedan
Ica Kvantum Skellefteå ritkar en rejäl känga mot alla skåningar och SAIK:s motståndare Rögle inför SM-finalen i hockey. – Ett säkert vårtecken, säger butikschefen Alexander Björck.