Manchester City tog ledningen i den 13 minuten efter att James Milner spelat  fram Gareth Barry.
1 av 5
Manchester City tog ledningen i den 13 minuten efter att James Milner spelat fram Gareth Barry. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Liverpool såg ut att vara ett slaget lag redan i den första halvleken.
2 av 5
Liverpool såg ut att vara ett slaget lag redan i den första halvleken. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Mannen bakom Manchester Citys enorma satsning - Sheikh Mansour.
3 av 5
Mannen bakom Manchester Citys enorma satsning - Sheikh Mansour. - Foto: JON SUPER/AP/SCANPIX
James Milner imponerade i sin debut för Manchester City.
4 av 5
James Milner imponerade i sin debut för Manchester City. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Liverpool spelade upp sig under andra halvlek, men släppte ändå in mål.
5 av 5
Liverpool spelade upp sig under andra halvlek, men släppte ändå in mål. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Liverpool utklassade av City

Manchester City med Carlos Tevez som lagkapten spelar ut Liverpool under första halvlek.

What's up England?

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

MANCHESTER. Gareth Barry gav Manchester City ledningen i den 13:e minuten, framspelad James Milner, ett av många nyförvärv till den blå Manchesterklubben.

Av alla stjärnor i Manchester City återfanns ändå en egen produkt, den talangfulle Micah Richards som länge spåtts en lysande framtid, nu är han tillsammans med målvakten Joe Hart i Citys startelva som spelat mer än två år i klubben.

Spelet påminde mer om en match i den spanska ligan mellan Barcelona och valfritt bottenlag i den första halvleken. Liverpool jagade konstant boll och när de väl fick tag på den, såg Fernando Torres till att de förlorade den igen.

Andra halvlek började med ett bättre Liverpoolspel, men ändock var det Manchester City som dirigerade tempot, vilket till slut gav 2-0 genom lagkaptenen Carlos Tevez. Argentinaren utökade sedan ledningen till 3-0 efter en iskallt slagen straff.

Det var fem år sedan Manchester City lyckades slå Liverpool på City of Manchester Stadium, men i den här matchen hade de aldrig en chans - då Liverpool förlorade med den största marginalen mot City sedan 1937.

Mest av alla storstjärnor imponerade Adam Johnson tillsammans Carlos Tevez. Bland Liverpoolspelarna kunde endast Steven Gerrard vara nöjd med sin insats - även om han brände en mängd chanser.