Tisdag 3 Aug
Stockholm

Liverpool får nya amerikanska ägare?

Tom Hicks och George Gillett kan bli ersätta av nya amerikaner.
Tom Hicks och George Gillett kan bli ersätta av nya amerikaner. Foto: DAVE THOMPSON/AP/SCANPIX

Uppköpet av Liverpool fortsätter att dra ut på tiden. De senaste i raden av investerare är återigen amerikaner. Vilket kan försvåra affären.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LIVERPOOL. Under måndagens match borta mot Manchester City hånade den nyrika klubben Liverpool genom att skandera; "U S A... U S A", till många Liverpoolsupportrars förtret.

De nästan föraktade amerikanska ägarna Tom Hicks och George Gillett har till den sjätte oktober på sig att få fram en investerare som kan köpa upp klubben. Många namn har spekulerats stiga fram, villiga att köpa klubben, men än så länge har ingen från andra sidan Atlanten gjort det. Fram tills nu.

– De klienter vi representerar från USA har jobbat flitigt för att få fram de finansiella krafterna för att förmå ett uppköp, säger Keith Harris som tidigare har förmedlat investerare till klubbar som Manchester City och Aston Villa, till Mirrorfootball.

Harris menar vidare att det kan dröja till oktober innan en affär kan gå igenom, vilket är precis vid tidpunkten då den nuvarande amerikanska ägarduon måste ha betalat tillbaka skulden till Royal Bank of Scotland.

Kommentera
Kopiera länk
Dela