Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fiorentina gör en "Barcelona"

- 25/08/2010, 12:14 -
Florensklubben drar sitt strå till stacken.

Florensklubben drar sitt strå till stacken.

Fabrizio Giovannozzi/AP/SCANPIX

Fiorentina fick inför säsongen tre sponorserbjudanden gällande tryck på tröjan - nu gör "Viola" som Barcelona och låter välgörenhet göra reklam.

FLORENS. Fiorentina har valt att trycka upp sina nya tröjor inför säsongen med välgörenheten "Save the Children" som huvudsponsor. Klubben avböjde därmed tre lukurativa sponoravtal för att ge världens barn en bättre tillvaro.

Under försäsongen hade klubben "Football is entertainment" som huvudtryck på tröjorna för att markera att de vill förändra stämningen kring italiensk fotboll.

När säsongen inleds kommer de alltså att ha logan från välgörenheten som riktar in sig mot att rädda barn i fattiga delar av världen. Klubben kommer även att arrangera tre vänskapsmatcher för att bidra till fonden.

– Trots att det är 2010 dör fortfarande miljoner barn världen över av lunginflammation, mässlingen och av diarré, säger Valerio Neri, chef för "Save the Children" till Football-Italia.