Lördag 19 Jun
Stockholm

Rooney vill se Scholes i landslaget

Wayne Rooney är given i det engelska landslaget – nu vill han även ha med klubbkompisen Scholes.
1 av 2
Wayne Rooney är given i det engelska landslaget – nu vill han även ha med klubbkompisen Scholes. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Paul Scholes bakom den svenske domaren Anders Frisk i EM 2000.
2 av 2
Paul Scholes bakom den svenske domaren Anders Frisk i EM 2000. Foto: Anders Wiklund/SCANPIX

Paul Scholes gör comeback i det engelska landslaget. I alla fall om kompisen Wayne Rooney får bestämma. – Jag skulle vilja se honom spela. Han är fantastisk, en av de bästa i landet, säger Rooney till The Sun.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MANCHESTER. Paul Scholes har sedan flera säsonger lagt landslagströjan åt sidan. Nu kanske det ändå är dags för en comeback. Klubbkompisen och landslagsspelaren Wayne Rooney har i dagarna försökt övertala vännen Scholes om en comeback till Capellos landslag.

– Jag skulle vilja se honom spela. Han är fantastisk, en av de bästa i landet, säger Rooney till The Sun.

– Det är dels hans beslut och dels Capellos ifall han överhuvudtaget tar med Scholes i truppen. Det är upp till dem, konstaterar anfallaren.

Så sent som i våras ryktades det om att den hårdförde engelsmannen faktiskt fått en förfrågan om att följa med England till VM i Sydafrika. Uppgifterna då talade om att mittfältaren tackade nej.

Scholes har varit sensationellt bra i Manchester Uniteds säsongsinledning och bland annat haft ett riktigt kanonskott som innebar 1-0 för United borta mot Fulham i en match som sedan slutade 2-2 på The Cottage.

I EM-kvalet kommer England, med eller utan Scholes, att ställas mot Schweiz, Bulgarien, Wales och Montenegro.

Kommentera
Kopiera länk
Dela