Fredag 14 Maj
Stockholm

Storformen håller i sig – ny seger för Chelsea

Chelsea vann med 2-0.
1 av 2
Chelsea vann med 2-0. Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
2 av 2

Chelsea lyckades inte upprepa bedriften att vinna med 6-0 – som man har gjort i de två första matcherna i Premier League. Det blev istället en seger med 2-0 och fortsatt serieledning.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Chelsea har inlett Premier League på bästa möjliga sätt med två 6-0-segrar mot West Bromwich och Wigan. I dagens match förväntade sig fansen en ny storseger när de regerande mästarna tog emot Stoke på Stamford Bridge.

Så blev det inte efter att Thomas Sörensen storspelat och räddade sitt lag flera gånger. Frank Lampard hade chansen att se sitt lag ledningen tidigt från straffpunkten efter att Florent Malouda blivit kapad. Den engelske mittfältaren slog en svag straff som danske Sörensen räddade.

Efter dryga halvtimmen kom målet. John Terry chippade fram bollen till en djupledslöpande Florent Malouda som chippade in bollen över en utspringade Thomas Sörensen. Stoke hade ett bra läge att reducera, men Glenn Whelans boll tog i ribban.

I slutet rusande den danske målvakten feltajmat ut och fällde Nicolas Anelka. Didier Drogba stegade fram och sköt in Londonklubbens 2-0-mål.

I och med dagens seger är Chelsea det enda lag som har tagit full pott, det vill säga nio poäng, och dessutom inte släppt in ett enda mål.

Kommentera
Kopiera länk
Dela