Chelsea vann med 2-0.
1 av 2
Chelsea vann med 2-0. - Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX
2 av 2
- Foto: Sang Tan/AP/SCANPIX

Storformen håller i sig – ny seger för Chelsea

Chelsea lyckades inte upprepa bedriften att vinna med 6-0 – som man har gjort i de två första matcherna i Premier League. Det blev istället en seger med 2-0 och fortsatt serieledning.


LONDON. Chelsea har inlett Premier League på bästa möjliga sätt med två 6-0-segrar mot West Bromwich och Wigan. I dagens match förväntade sig fansen en ny storseger när de regerande mästarna tog emot Stoke på Stamford Bridge.

Så blev det inte efter att Thomas Sörensen storspelat och räddade sitt lag flera gånger. Frank Lampard hade chansen att se sitt lag ledningen tidigt från straffpunkten efter att Florent Malouda blivit kapad. Den engelske mittfältaren slog en svag straff som danske Sörensen räddade.

Efter dryga halvtimmen kom målet. John Terry chippade fram bollen till en djupledslöpande Florent Malouda som chippade in bollen över en utspringade Thomas Sörensen. Stoke hade ett bra läge att reducera, men Glenn Whelans boll tog i ribban.

I slutet rusande den danske målvakten feltajmat ut och fällde Nicolas Anelka. Didier Drogba stegade fram och sköt in Londonklubbens 2-0-mål.

I och med dagens seger är Chelsea det enda lag som har tagit full pott, det vill säga nio poäng, och dessutom inte släppt in ett enda mål.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

2 timmar sedan

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.

Hammarby värvar mittback från Bundesliga

idag 14:54
Övergångsfönstret stängdes i går, men först nu blir Hammarbys sista värvning officiell.

Larmet: Stor risk att luta sig mot tv-pengar

idag 14:36
Många allsvenska klubbar förlitar sig till stor del på tv-pengar som intäkt. Då tornar framtidens tv-avtal upp sig som ett stort orosmoln – risken är att klyftorna i allsvenskan ökar. De mindre klubbarna kommer få det tuffare, säger Carlos Esterling på revisionsföretaget EY.

Bortafacit talar för Häcken: “Skapar känslor”

idag 13:44
1–2-förlust senast, men inför kvällens retur lever hoppet om semifinal i Champions League för Häcken. Vi är inte lika säkra som PSG att de är klara för semifinal, säger tränaren Mak Lind. Årets bortafacit talar för Göteborgslaget.

Världsmästaren missar VM efter misstaget: "Skäms"

idag 12:50
Han har tolv VM-guld i olika former av bänkpress. Men Eddie Berglund kommer inte få tävla i bänkpress-VM i Texas i år. Svenska styrkelyftförbundet missade nämligen att anmäla medaljkandidaten.