Lördag 8 Maj
Stockholm

Wenger vägrar släppa Fabregas

Arsene Wenger vet hur mycket Fabregas betyder för Arsenal.
1 av 2
Arsene Wenger vet hur mycket Fabregas betyder för Arsenal. Foto: Akira Suemori/AP/SCANPIX
Fabregas har inte spelat match sedan VM-finalen den 11 juli.
2 av 2
Fabregas har inte spelat match sedan VM-finalen den 11 juli. Foto: Miguel Angel Morenatti/AP/SCANPIX

Arsène Wenger vägrar släppa taget om Cesc Fabregas. Under sommaren nekade Wenger två bra bud från Barcelona på sin stjärnmittfältare;– Han är vår ledare, han är lagets ledare och han har mycket ansvar. Jag är övertygad om att han kommer ta på sig den rollen även i år.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

LONDON. Cesc Fabregas har under lång tid ryktats vara på väg till Barcelona och Katalonien. Arsenals tränare Arsène Wenger har dock vägrat sälja spanjoren, trots flera bud från Barcelona. Fransmannen Wenger menar att detta inte kommer påverka Fabregas spel i Arsenal i negativ riktning;

– Han kommer vara samma spelare som innan alla rykten tog fart och han kommer att bli starkare, säger Wenger till The Sun.

– Han är vår ledare, han är lagets ledare och han har mycket ansvar. Jag är övertygad om att han kommer ta på sig den rollen även i år.

Utbytt i ligan

Cesc Fabregas har varit skadad under försäsongen och spelade bara 68 minuter i lördagens segermatch mot Blackburn, vilket var hans första framträdande sedan VM.

– Han visste inte att han skulle bli utbytt men han hade inte spelat sedan VM-finalen. Det var den elfte juli och vi är nu i slutet på augusti. Det är svårt att få matchtempo direkt men han kommer vara redo för spel i nästa match.

Fabregas startade sin karriär i just FC Barcelona.

Kommentera
Kopiera länk
Dela