Torsdag 13 Maj
Stockholm

Mourinho: ”Ibra är en av världens bästa”

José Mourinho anser att svensken är en av världens bästa spelare.
1 av 2
José Mourinho anser att svensken är en av världens bästa spelare. Foto: Martial Trezzini/AP/SCANPIX
Zlatan hyllas av sin förre tränare.
2 av 2
Zlatan hyllas av sin förre tränare. Foto: Fredrik Sandberg/SCANPIX

Zlatan Ibrahimovic valde att lämna Barcelona för Milan. Efter återkomsten till Italien hyllar hans förre tränare José Mourinho svensken som en av världens bästa spelare.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MADRID. José Mourinho tränade den svenske superstjärnan i ett år. Under deras tid tillsammans blev det en ligatitel samt vinst i supercupen. Efter ett körigt år i Barcelona valde ”Ibra” att gå till Milan. En värvning som kan få 47-åringens förra lokalrival att ta hem den åtråvärda Champions League-trofén. Något man inte har gjort sedan 2007. 

– Milan är ett av lagen som kan vinna Champions League. Real Madrid, Barcelona, Inter, Milan, Chelsea, Manchester United och Bayern München. Någon av dem kommer att vinna, säger han Gazzetta dello Sport och fortsätter:

– I Europa är det ett helt annat Milan. Även när de spelar dåligt i Serie A kan de gå långt och vinna titlar i Europa. De har en psykologisk status som Inter saknade innan förra året och som de alltid kommer att bära med sig. Milan är riktigt bra.

”The Special One”, som inför den här säsongen tog över Real Madrid, anser att Zlatan Ibrahimovic är en världens bästa spelare.

– Ibrahimovic är en stor spelare och ett bra köp. Han passar bättre i Milan än i Barcelona. Med Robinho och Ibrahimovic är det ett helt annat Milan. De är två av världens bästa spelare och det är helt klart att Milan är betydligt starkare i år än förra året, säger portugisen.

Kommentera
Kopiera länk
Dela