Torsdag 13 Maj
Stockholm

Laporta slår ifrån sig kritiken

Joan Laporta vägrar bli syndabock.
1 av 2
Joan Laporta vägrar bli syndabock. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX
Joan Laporta och Pep Guardiola.
2 av 2
Joan Laporta och Pep Guardiola. Foto: MANU FERNANDEZ/AP/SCANPIX

Joan Laporta tänker inte låta sig bli syndabock för Barcelonas blödande ekonomi.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Efter att ha tagit ett lån på drygt 1,5 miljarder kronor för att betala av spelarlönerna har det blivit mer än tydligt att Barcelonas ekonomi knappast är den bästa.

Hård kritik har riktats mot den förre presidenten Joan Laporta som anklagas för att ha slarvat bort stora summor pengar. Men den färgglade expresidenten menar att all kritik är orättvis och att folk endast är ute efter att smutskasta honom då han nu har satsat på politiken.

– Under min tid här så jobbade jag bara för att få spelarna att känna sig bekväma, säger han till den spanska tevekanalen TV3.

Han fortsätter:

– Känslan jag har är: smutskastning. Någonting av det de säger kommer att fastna.

Laporta menar dessutom att han och hans gamla kollegor inte behöver att vara rädda för någonting och att allt de gjorde var för spelarnas skull.

– Vi har ett lugnt samvete för allt vi har gjort. De pratar om att vi har köpt dyra klockor; det var helt enkelt en belöning till våra spelare för att de hade vunnit allting, vilket är stort. De ska ha belöning för titlarna och man ska uppskatta dem. Det är en fråga om respekt gentemot proffsen, som har gjort ett riktigt bra jobb.

Kommentera
Kopiera länk
Dela