Robinho hade anbud från Chelsea, men hans klubb vägrade att göra en affär.
1 av 2
Robinho hade anbud från Chelsea, men hans klubb vägrade att göra en affär. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX
Chelsea försökte locka dit Robinho redan när han lämnade Real Madrid för Manchester City.
2 av 2
Chelsea försökte locka dit Robinho redan när han lämnade Real Madrid för Manchester City. - Foto: Michael Sohn/AP/SCANPIX

Robinho nobbade Chelsea

Robinho gick till Milan – och nobbade därmed ett mångmiljonkontrakt från Chelsea.


LONDON. Tidigare i veckan blev Robinho klar för Milan och därmed lagkamrat med Zlatan Ibrahimovic. Nu rapporterar The Mirror att brassestjärnan lika gärna kunde hamnat i Chelsea.

– We lämnade in en förfrågan på Robinho men av någon anledning ville inte Robinho och City göra affärer med oss och menade att vårt erbjudande var oacceptabelt, säger en källa inom Chelsea till The Mirror.

Robinho har under flera månader uttryckt sin önskan om att få lämna Manchesterklubben och därför försökte Chelsea locka dit honom på lån, något som dem menade skulle vara fördelaktigt för alla parter. Brittiska medier rapporterar att klubben var redo att erbjuda brassen drygt 1,8 miljoner kronor i veckolön, men fick alltså nobben.

The Blues har länge haft ögonen på Robinho. När anfallsstjärnan gick till Manchester City från Real Madrid för ett par år sedan var Chelsea med i budgivningen. Det slutade alltså ändå med att den nu 26-årige landslagsspelaren värvades till City för 370 miljoner kronor.

/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Lag Edin på ny guldjakt i VM: "Lite unikt"

Xabi Alonso nobbar Liverpool

1 timme sedan
Xabi Alonso har inga planer på att ersätta Jürgen Klopp i Liverpool, när tysken lämnar jobbet som huvudtränare efter den här säsongen. Spanjoren stannar i Bayer Leverkusen. Just nu är det här rätt plats för mig.

Reinfeldt om läktaroron: "Kan dämpa kärleken"

3 timmar sedan
Å ena sidan en förväntad storpublik på flera håll. Å andra sidan farhågor kring mer våld. På påskafton börjar fotbollsallsvenskan 2024. Vi är oroliga för att ordningsstörningarna kan dämpa kärleken och möjligheten att alla ska känna att fotboll tillhör mig, säger Fredrik Reinfeldt, ordförande i Svenska fotbollförbundet.

Stark start av Stark – blågul fajt om OS-plats

idag 10:38
Maja Stark har börjat bra i Arizona, Anna Nordqvist likaså. Tillsammans med Madelene Sagström går de en tuff kamp om en plats i OS i Paris i sommar.

Ali: "Tensta har inte haft något fotbollsproffs"

idag 06:30
Vägen till elitfotbollen har varit krokig, men Taha Ali vill inte ha resan ogjord. Malmö FF-stjärnan ser det som sin uppgift att vara en förebild för alla som jagar en dröm. Stora profiler från våra områden behöver engagera sig, säger 25-åringen.

Minst tolv svenskar i NHL-slutspel

idag 06:19
Minst tolv svenskar, förmodligen betydligt fler, kommer att få spela NHL-slutspel. Det står klart sedan Florida, Boston, Carolina och Dallas har ordnat biljett efter tidigare klara New York Rangers.