Torsdag 24 Jun
Stockholm

Alves: "Han har en stor karaktär"

Dani Alves menar att Zlatan har en stor karaktär.
1 av 2
Dani Alves menar att Zlatan har en stor karaktär. Foto: MANU FERNADEZ/SCANPIX
Barcelonabacken talar ut efter Zlatans omtalade flytt.
2 av 2
Barcelonabacken talar ut efter Zlatans omtalade flytt. Foto: Hassan Ammar/AP/SCANPIX

Barcelonas högerback Dani Alves talar nu ut om varför Zlatan Ibrahimovic inte kunde komma in i spelsystemet och varför det inte fungerade för svensken.– Ibra kanske saknade tålamod, han kanske inte passade inte i vårt lag och spelsystem, och kanske inte tog tillräckligt med tid på sig för att anpassa sig, säger Alves.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BARCELONA. Zlatan Ibrahimovic har själv sagt att han inte kommit överens med tränaren Josep Guardiola och var missnöjd med speltiden. Barcelonas sportchef Andoni Zubizarreta menade att Zlatans flytt enbart handlade om fotboll, att Ibrahimovic ville spela mer.

Nu uttalar sig också förre lagkamraten Dani Alves i El Mundo Deportivo. Brassen som var Zlatan Ibrahimovic lagkamrat i Barcelona under föregående säsong menar att Zlatan kanske var plågad av någon situation som uppstod, men att Alves själv ”inte sett något som kunde gjort honom upprörd”.

Alves spekulerar inte mer i vad som kan ha fått Ibrahimovic att skriva på för Milan, utan säger sig respektera beslutet och att Zlatan ”har sin karaktär”. Brassen vill inte att någon skugga ska falla över svensken som han ser som en bra person:

– Jag kan bara önska honom all lycka. Han är en stor spelare.

Fotbollsverige.se

Kommentera
Kopiera länk
Dela