Torsdag 24 Jun
Stockholm

Ägarbytet nedsmutsat av skulder

Blackburn Rovers är nästa lag att bli indraget i härvor bland klubbarna i Premier League.
Blackburn Rovers är nästa lag att bli indraget i härvor bland klubbarna i Premier League. Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX

Ahsan Ali Syed har länge ryktats om att vara mannen som ska ta över den engelska Premier League-klubben Blackburn Rovers - frågan är nu om han får tillåtelse att göra det?

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

BAHRAIN. Den Bahrainbaserade indiske affärsmannen Ahsan Ali Syed ska enligt rapporter få färdigt en sammanställning av Blackburn Rovers ekonomiska och sportsliga situation under veckan.

Mot bakgrund av den informationen ska den indiske affärsmannen lägga ett bud för att köpa klubben - men nu har det uppdagats uppgifter som gör gällande att Syed, inte skulle få möjlighet att äga en Premier League-klubb.

Bakgrunden till affärens eventuella förfall är att Syeds företag i Bahrain har fått köpstopp efter att en domstol valt att granska var Western Gulf Advisory fått sina investeringar ifrån. Enligt uppgifter ska inte Syed kunna bevisa var pengarna kommer ifrån.

Utöver detta faktum ska även personen Ahsan Ali Syed ha samlat på sig en mängd med personliga och obetalda skulder under tidigare vistelser i England. Bland annat en rättgångsavgift på 680 000 kronor.

– Jag äger över 130 företag och mina offentliga tillgångar uppgår till 88 miljarder kronor, säger den indiske affärsmannen till The Guardian.

Kommentera
Kopiera länk
Dela