David Trezeguet ska ösa in mål i La Liga.
David Trezeguet ska ösa in mål i La Liga. - Foto: MASSIMO PINCA/AP/SCANPIX

"Kunde ha skrivit på för Barça två gånger"

Den franske målmaskinen David Trezeguet nobbade Barcelona två gånger om.


ALICANTE. David Trezeguet ansågs länge vara en av Europas allra målfarligaste anfallare och kunde sätta skräck i vilket försvar som helst.

Men efter ett par tunga säsonger i Juventus har den numera 32-årige fransmannen flyttat till Spanien och den storsatsande nykomlingen Hercules. Där hoppas den 71-faldige landslagsmannen, som var den ende spelaren som sumpade sin straff i VM-finalen mot Italien 2006, på en nytändning men berättar även att han mycket väl hade kunnat spela för en annan La liga-klubb.

– Jag kunde ha skrivit på för Barcelona vid två tillfällen. Första gången var när Joan Laporta blev president och den andra gången var när (Pep) Guardiola kom, berättar strikern till Sport.

Han fortsätter:

– Det var ett personligt mål för mig, eftersom att komma till en så pass stor klubb som jag senare såg vinna allting hade varit ett väldigt viktigt steg i min karriär.

Målkungen spelade hela tio säsonger med den italienska storklubben innan han bestämde sig för att flytta och anta en ny utmaning. Den här säsongen kommer han att ställas mot just Barcelona.

– Barça är den bästa klubben i Europa och alla fotbollsspelare tycker om att spela på Camp Nou, säger "Trezegol".

Trezeguet missar straff i VM-finalen

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!