Cesc Fabregas ville till Barcelona.
1 av 2
Cesc Fabregas ville till Barcelona. - Foto: Tim Hales/AP/SCANPIX
Thomas Vermaelen avslöjar att lagkaptenen var inställd på att lämna.
2 av 2
Thomas Vermaelen avslöjar att lagkaptenen var inställd på att lämna. - Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

"Cesc var inställd på att lämna"

Cesc Fabregas hade gått till Barcelona utan att blinka om Arsenal hade gått med på det.


LONDON. Cesc Fabregas var endast ett steg ifrån att gå till Barcelona den här sommaren. Men trots alla bud som den katalanska klubben lade vägrade Arsenal sälja sin spanske mittfältare, som därmed blir kvar i London i åtminstone en säsong till.

Att spelaren själv var redo att flytta hem igen var minst lika tydligt.

– Han var helt inställd på att gå till Barcelona, han mer eller mindre erkände det inne i omklädningsrummet, säger lagkamraten Thomas Vermaelen till engelska Metro.

– Men nu är det historia. Nu är han hundra procent redo att göra allt för att få ytterligare en fantastisk säsong i Arsenal, säger fortsätter den belgiske mittbacken.

Intresset från moderklubben lär dock inte vara svalare nästa sommar. Då kommer Barça förmodligen att lägga all krut för att få hem den "förlorade sonen", som inte heller stänger någrar dörrar.

– Vad som händer i framtiden? Det får vi se, säger Fabregas till Público.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Får sparken – sägs ha haft relation med spelare

Larsson tillbaka från sjukdom – stoppade Frölunda

Tillbaka från sjukdom. Då höll Filip Larsson nollan i Leksands hemmamöte med Frölunda. Fortsätter vi så här blir det bra, säger han efter 2–0-segern i den fjärde SM-kvartsfinalen.

Skellefteå till semifinal – målvakt storspelade

Skellefteå är klart för SM-semifinal i ishockey efter fyra raka vinster mot Linköping. Västerbottningarna vann med 2–0 på bortais efter storspel av målvakten Linus Söderström.

Rolfö petade Barcelona till semifinal

1 timme sedan
Fridolina Rolfö gjorde ett av fotbollskarriärens enklaste mål. Det räckte för att skicka Barcelona till Champions League-semifinal efter en ny seger mot ett tappert kämpande Brann, 3–1 i matchen och 5–2 sammanlagt.

Svenskens galna dag – från birdiefest till haveri

idag 17:40
Påsken brukar symbolisera kasten mellan förtvivlan och hopp. Sebastian Söderbergs golfrunda på skärtorsdagen var vältajmad – och en av de galnare på Europatouren.

Mittfältaren anklagas för bettingbrott – igen

idag 15:51
Sandro Tonali har redan stängts av från all fotboll i tio månader. Nu anklagas Newcastlespelaren på nytt, för 50 bettingbrott under sin korta tid i England.