Zlatan Ibrahimovic spelade från start under matchen mot Cesena.
Zlatan Ibrahimovic spelade från start under matchen mot Cesena. - Foto: Antonio Calanni/AP
Zlatan Ibrahimovic missade en straff under debuten för Milan.
Zlatan Ibrahimovic missade en straff under debuten för Milan. - Foto: Marco Vasini/AP/SCANPIX
Milan spelade katastrofalt dåligt mot nykomligen Cesena.
Milan spelade katastrofalt dåligt mot nykomligen Cesena. - Foto: Marco Vasini/AP/SCANPIX

”Ibra” brände straff - debuten blev ett fiasko

Den svenske superstjärnan kommer att starta matchen borta mot Cesena

CESENA. Zlatan Ibrahimovic gjorde sin debut i Milantröjan, borta mot Cesena. Bakom sig hade svensken brasseduon Ronaldinho och Alexander Pato från start.

Milan tappade in ett relativt lätt mål efter 31 minuter, efter att "Ibra" slarvat bort bollen på mittplan. Den första mannen att göra mål för Cesena i Serie A på 19 år blev albanen Erjon Bogdani. 2-0 kom precis innan intervallen genom en vacker kontring och än vackrare avslut från Emanuele Giaccherini.

Ibrahimovic gjorde det bra under första halvlek de få gånger han blev involverad i spelet. Mycket av Milans anfallsspel gick genom svensken men framförallt Pato, däremot fick de aldrig till de riktigt farliga chanserna.

Andra halvlek fick svensken mer boll att jobba med, men bidrog desto mindre av kvalitet. Han brände en viktig straff i ett läge av matchen där Milan kunde ha påbörjat en comeback - istället skjuter Ibrahimovic straffen högt i höger stolpe och fiasko blev ordet på allas läppar.

Robinho gjorde även han sin debut, men hans kväll blev än sämre - och Adriano Galliani såg allt annat än nöjd ut på läktaren.