Tisdag 20 Apr
Stockholm

Läkaren: "Skadan är värre än Thomas Brolins"

Motståndarna vinkade direkt på läkarpersonal efter den horribla skadan.
Motståndarna vinkade direkt på läkarpersonal efter den horribla skadan. Foto: Jon Super/AP/SCANPIX

Sir Alex Ferguson uttalar sig nu efter den horribla skadan på Antonio Valencia och medger

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

MANCHESTER. I Manchester diskuterar man inte de förlorade poängen eller det bristande spelet. All diskussion efter matchen mot Glasgow Rangers kretsar kring den fruktansvärda skadan Antonio Valencia ådrog sig efter en tuff men ej ful tackling av Kirk Broadfoot.

Spelaren blev utburen på bår och hade under tumultet blivit intuberad.

– Av det jag såg på repriserna såg skadan helt klart värre ut än den som förstörde Thomas Brolins karriär, säger ortopeden Anders Ehrnberg till Nyheter24.

Sir Alex Ferguson har även han uttalat sig efter skadan och medger att han inte räknar med Valencia under fortsättningen av säsongen.

– Tacklingen var en ofarlig sådan, Valencias dobbar fastnade i marken, men så fort deras spelare började vinka mot oss förstod vi att det var en allvarlig skada, säger Ferguson till The Guardian.

– Det finns en stor risk att karriären är över för Valencia. Att få fundamentala frakturer på både fotled och skenbenet inte bara gör rehabiliteringen otroligt tuff, det kan bli svårt med det mentala, säger den förre överläkaren för ortopedin på Uppsala Akademiska sjukhus.

Kommentera
Kopiera länk
Dela