Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Det är en gigantisk match"

Roy Hodgson talar ut om matchen på söndag.

Roy Hodgson talar ut om matchen på söndag.

Tim Hales/AP/SCANPIX

Sport | 17/09/2010 22:58

Manchester United tar emot Liverpool under söndagen. En av världens största matcher och nu talar Roy Hodgson ut om drabbningen och menar att han upplevt liknande situationer tidigare.

LIVERPOOL. - Det är en stor match och jag ser fram emot det, säger Roy Hodgson under dagens presskonferens.

Matchen som endast kan beskrivas som en av de i särklass största matcherna i världen går av stapeln på söndag. De två klubbarna som vunnit mest av alla i England drabbar samma, där Alex Ferguson har mött Liverpool en bra bit över 50 gånger - Hodgson däremot har aldrig upplevt den gigantiska drabbningen tidigare.

- Jag har varit med i några stora derbyn i min karriär och jag vet hur mycket det betyder för fansen.

- Den här matchen jämförs med Inter mot Juventus. Milano-derbyt är också stort men "the Derby d'Italia" var den riktiga "killern" och den här matchen kan verkligen jämföras med den, inte bara i de två städerna utan i hela landet.

Frågan är om erfarenheten Sir Alex Fergusons kan ge han överhanden eller om Liverpool kan få med sig tre poäng från "Theater of Dreams"?