- Foto: Kirsty Wigglesworth/AP/SCANPIX

"Han har kört upp en treudd i baken"

Nyheter24:s magiske bloggare Magnus Falk delger sina analyser och tankar inför den femte omgången av Premier League.


What's up England?

Vill du läsa mer om Premier League? Följ Magnus Falks blogg på Nyheter24!

ENGLAND. Efter att ta tågat runt i Europa och krossat motstånd, så återvänder nu de engelska hjältarna till Britannien och stälelr upp sig för en regelrätt fight. Det är ny ligaomgång och även om de flesta blickarna skickas mot matchen ManU-Liverpool, så skall inte midlands-derbyt WBA-Birmingham halkas förbi. Välkomna till några personliga reflektioner

Stoke-West Ham

Efter att Robert Huth fått in bollen i sista minuten mot Aston Villa, så är det lite ”Rule Britannia” på Britannia Stadium. The Potters plockade upp sina keramikskärvor och visst har Kenwyne Jones brittiska öarnas härligaste häng? Den stora diskussionen i veckan har dock varit Tony Pulis och hans moders dödsfall, som har berört spelare och ledare.Tyckte Pennant såg pigg ut mot Aston Villa dock och möjligtvis får han starta. Dags för ”the forgotten striker” Huth att näta igen annars?

Avram Grant skall fira Yom Kippur är det sagt och det är i helgen. Samtidigt har Grant startat i the Hammers med allt annat än ett hammarslag, snarare ett komplett magplask. Men han har fått hjälp. Samarbetet mellen Green och Upson senast påminde om VM och nu saknas Ben Haim, som också firar Yom Kippur och det talas om att skicka in Tomlinson från start.

Falk tror på Stoke. Igen.

Aston Villa – Bolton

Gerard Houlliers första match vid rodret och han har inlett med att säga att Michael Owen är en bra kille. ” Honom skall vi ha”. Den alltid unge Owen sitter på bänken alt är skadad i ManU, men kan det vara något? Näää. Annars är Young och Agbonlahohr foreards duon, såvida inte Carew är frisk. Downing gör bättre och bättre ifrån sig, men försvaret trots namnkunniga spelare som Dunne,Warnock, Young, Collins med flera ser stabbigt ut. Dunne har hjärta, men när han sopar iväg bollen, så kan den hamna varsomhelst.

Owen Coyles gäng fick 1-4 i baken mot Arsenal och fick till råga på allt lovande Gary Cahill skadad. Jääskeläinen, Gardner, Davis, O’Brien och eventuellt Kevin Davies saknas också, så Elmander får kampera ihop med Klasnich eller Blake på topp. Elmander är dock het som ett strykjärn just nu.

Falk tippar hemmaseger

Blackburn – Fulham

1-1 mot ManCity senast var bra utdelning. Big Sam vräkte fram offensiv kraft och fick in bollen. På arenan i Darwen är de svårslagna. Jack Wilson Stand kokar och laget är i princip skadefritt. Benjani är en frisk fläkt och längst bak är jag mycket rädd för Chris Samba. Går det att bli större?

Fulham saknar Bobby Zamora, som bröt foten och är borta fem månader. Fredrik ”stuuuhr”(som han kallas i England) är skadad, likaså Halliche, Stockdale och den pilsnabbe Andy Johnson. Forwardsläget för Hughes är kritiskt men med Dembélé, Clint Dempsey och David Elm på topp, så kan nog allt hända.

Tror på Blackburn dock.

Everton – Newcastle

Hemmalaget serverade godis till hemmapubliken mot ManU. Reducering och kvittering i slutminuterna var en moral-boost, bättre än ett paket dextrosol på ett varmt ställe. Tim Cahill är en nyckelspelare tillsammans med Arteta och Fallaini. Tim Howard gjorde dock övermänskliga räddningar mot Manu- framför allt en fotparad minns jag. Rodwell och Saha är tveksamma och Anichebe är skadad.

Alan Shearer har mest gått runt och varit besviken för att inte han fick newcastle-jobbet. Sur-putte! Chris Hughton håller dock ställningen och vi noterar att Andy Carroll nog är tillbaka och att Sol Campbell och hatem Ben Arfa troligtvis finns med i truppen. Inga större namn saknas från laget; men jag noterar att gamle Liverpool-spelaren Guthrie (en canalplus-reporter kallade honom för Gautier f.ö) är borta. Ingen större förlust dock. Som en sprucken nagel.

Etta.

Tottenham – Wolves

2-2 mot Werder Bremen smakade fågel för Redknapp, som kanske fick tänka på annat än Capellos vedermödor för en gångs skull. Cudicini kan eventuellt få fortsätta imål; Dawson och Defoe är borta ett tag till, men Spurs fyller på med Gallas eventuellt. Spurs har ett namnkraftigt lag med goda spelarkvaliteter i Modric framför allt. Van der Vaart kommer att bli en tillgång, men jag antar att det kan bli lite fight om ”playmaker”-rollen mellan dessa båda herrar.

Vad beträffar Wolves, så tänker jag alltid på Derek Dougan och kenny Hibbitt när jag tänker Wolves och george Berry, John Richards och när Andy Gray nickade in finalmålet i en ligacup för 30 år sedan. Tyvärr är det vad som faller in i skallen när man tänker på Wolves- ett mycket anonymt lag, där Burnleys förre Stephen Fletcher dock imponerar och Ebans-Blake kan slå till. Laget är annars hyfsat skadefritt

Etta.

WBA – Birmingham

Välkomna till en riktig intressant match i the Midlands, i orchernas rike, i ett rike där mörkret lägger sig tidigt. på The Hawthorns spelar the Baggies; ett WBA, som tagit fyra poäng på fyra matcher, men som tagit dessa på hemmaplan. di Matteo får tillbaka rivjärnet Dorrans, vilket är en härlig injektion och Jonas Olsson får ta ett par krafttag i försvaret igen. Själv har jag alltid varit lite hemligt förtjust i Brunt, som jag tycker har både härlig teknik och bra skott. Odemwingie kan annars göra vadsomhelst på planen inklusive svälja bollen och Scott carson är en bra målvakt.

Så Birmingham med Bissen Larsson får jobba för brödfödan. Man åker lokalbuss till matchen, trampar några Baggies-supportrar på fötterna när man kliver av bussen och går sedan in och gör några armar-knä-och tå övningar innan det springs ut på arenan. Mcleish har alla spelare tillgängliga och även den mycket irrationelle Alex Hleb(ny från Barcelona) är klar och kan ge Mcleish lag en ny dimension.  Jerome såg het ut senast och kan avgöra denna match på inlägg från Bissen eller Hleb.

Jag tror på Birmingham.

Sunderland – Arsenal

Ifjol vann the Black Cats mot Arsenal efter att Gunners målvaktsspel varit mindre bra. I år kommer Gunners med 6-0 i ryggen från Braga-matchen och vill gärna – återigen- ta en viktig tre poängare mot lag norrifrån. Bolton och Blackburn är aldrig klara segrar, men detta år har det varit så och Sunderland är nästa nöt att knäcka. Men Steve Bruces grabbar är inte lätta att tas med. Stora, tunga och jobbiga. Nu saknas Cattermole, men man får tillbaka Richardson i laget.’

Gunners kan räkna bort Diaby, Vermaelen, van persie, Walcott, Bendtner och Ramsey, men det är ingen skillnad mot laget som slog Braga. Wenger roterar möjligtvis och låter Rosicky och Gibbs få startid igen.

Jag tror på tvåa.

Det ovanstående var lördagens matcher. De stora bataljerna följer på söndagen.

Manchester United – Liverpool

De röda djävlarna gjorde en intetsägande insats mot Glasgow Rangers. Långsamt, tempofattigt och mot ett Rangers som bara backade hemåt. Valencia bröt foten och det blir en likt Amy Winehouse- en lång rehab för denne gossen, men Sir Alex vilade ett stort gäng spelare och nu behövs berbatov, van der Sar, Evra och Scholes i laget. Räkna med att Sir Alex har kört upp en treudd i baken på grabbarna.

Liverpool vann med 4-1 och äntligen kunde Hogdson pusta ut. Joe cole gjorde sitt första mål för klubben exempelvis och kanske kan gentlemanna-Roy få bukt med laget till slut. Laget har en mycket bra mittbackslinje, men måste försökas få upp mer och mer folk i anfallet. Kuyt är en nyckelspelare i detta.

Jag tror att ManU vinner.

Wigan – ManCity

Derby i northwest. Martinez i Wigan är en av två tränare, som tippas få gå allra först av alla tränare. Endast Grant tipaps före. Martinez har dock byggt ett lag med kämpar, utan större teknik, men ett lag som aldrig ger sig. Här finns dock bra forwardsämne i Rodallega och jag väntar fortfarande på att gossen skall avlossa sitt stenhårda skott.

ManCity vann med 2-0 i veckan och Mancini pustade ut något. Det är en hel del skador i city. Lescott fick kliva av senast exempelvis,Balotelli är en annan. Men David Silva gjorde mål igen och möjligtvis startar han tillsammans mefd Tevez på topp. Argentinaren gjorde århundradets miss härom veckan, men trivs mycket bra i City och kan nog avgöra mot Wigan.

City vinner.

Chelsea – Blackpool

På söndagskvällen  skall så Blackpool försöka rasera Chelseas segersvit, men man möter ett lag med en fantastisk offensiv. Är det inte Malouda eller Drogba, så gör Essien eller Anelka mål. Lampard och Cole vilades mot Zilina, Bosingwa är skadad fprtfarande. Dags för ”Lamps” att kliva in igen?

The tangerines skall vara strykpojkar detta år, men än så länge är det ett orangt under. De biter ifrån sig, gör snygag mål och med Harewood-DJ Campbell på topp, så har de fått kraft i luften också. Något för Terry att stångas med. Eardley är tillbaka i laget och Adam är skadad.

Chelsea vinner.

Sisådär, det var helgens begivenheter. Alla matcher är på Viasat. Det är bara att bänka sig.

Ser fram emot duellen på söndag på old Trafford och om Dembélé kan fortsätta att näta för Fulham. Hur många mål gör Chelsea mot Blackpool och kan Sunderland hålla Gunners stången. Tuff match på the Hawthorns också. En helg fullmatad med godis. Bänken eder!!

/
/
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Verstappen vinner F1-sprinten i Shanghai

2 timmar sedan

Stark högt upp i Texas

3 timmar sedan
Maja Stark och Anna Nordqvist är högt upp på resultattavlan efter andra rundan i årets första majortävling, i Texas på USA-touren. Stark gjorde visserligen en bogey men vägde upp det mer än väl genom fyra birdies, tre under par på rundan.

Brynäs tog järngrepp efter blixtvändning

igår 21:50
Brynäs har tagit ett järngrepp i SHL-kvalet mot Djurgården. En blixtvändning i tredje perioden tog Brynäs till 2–1-seger och ledning med 2–0 i matcher. Vi vet vad vi kan och vi har karaktären, säger matchvinnaren Karlis Cukste.

Stjärnduon kvartsfinalklar – jagar OS-plats

igår 21:48
Den svenska stjärnduon i beachvolley, David Åhman och Jonatan Hellvig, är klar för kvartsfinal i världstouren som slagit ner i Tepic, Mexiko.

Pixbo och Thorengruppen klara för SM-final

igår 21:22
Pixbo är klart för SM-final i innebandy – den första på herrsidan för klubben sedan 2006.

Åberg visar klass – bara ett slag efter

igår 20:44
Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg håller sig kvar i täten och fortsätter visa klass i RBC Heritage, USA-tourtävlingen i South Carolina. Eller vad sägs om fem birdies på andra rundan?